INSIDER

Családja gyilkosának a szemébe akar nézni a várpalotai édesapa

A várpalotai férfitól kisfiát és szerelmét is elvette a kegyetlen gyilkos.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség kedden bejelentette: le­zárták a nyomozást a tavaly szeptember 28-án elkövetett várpalotai kettős gyilkosság ügyében. A tettes aligha kerülheti el a büntetését. De vajon hozhat-e mindez megnyugvást a gyermekét és szerelmét elvesztő apa számára?

"Amikor csak tehetem, kimegyek a sírhoz – mondta a Borsnak szomorúan az apa. Gergely soha nem akar visszatérni abba a házba, ahol a gyilkosság történt. – Még nincs eladva, de a közelébe sem akarok menni. Nem érdekel, mi lesz vele" – szögezte le Gergely, aki nemrég értesült a nyomozás lezárásáról.

Az apa leszögezte: mindenképpen elmegy a gyilkossággal gyanúsított B. Zsolt tárgyalására.

Ott akarok ülni, amikor elővezetik, és a szemébe akarok nézni annak az embernek – mondta elszántan.

Mint arról a %% korábban beszámolt: B. Zsolt tavaly szeptember 28-án, egy laptopjavítás ürügyén ment át volt barátnőjéhez, P. Enikőhöz. Az asszony korábban már szakított Zsolttal, úgy döntött, visszatér gyermeke apjához, F. Gergelyhez, hogy hárman kezdhessenek új életet, tiszta lapokkal.

Zsolt eleinte barátságos volt Enikővel, azonban egyik pillanatról a másikra kifordult önmagából, kést ragadott, és valósággal lemészárolta Enikőt, majd a rémült 2 éves kisfiát is. Anya és fia holttestét másnap fedezték fel, és bár a ház feldúlásával Zsolt rablógyilkosságnak próbálta álcázni tettét, a rendőrség nem sokkal később elfogta őt. Azóta előzetes letartóztatásban várja a sorsát, korábbi meghallgatásain szinte rögtön bevallott mindent.

Csupán egy dologra nem tudott választ adni, méghozzá arra: miért követte el hátborzongató tettét. Csupán hetekkel a gyilkosság után kezdte felfogni, mit is tett valójában.

"Szakértő már megvizsgálta, azóta újabb vallomást nem tett. Pszichológus foglalkozik vele azóta is" – mondta el a Borsnak a férfi védője, dr. Polgár Péter. Az ügyvéd hozzátette: Zsolt szülei csak vele tarthatják a kapcsolatot, Zsoltot nem látogathatják.