FITTFAZÉK

Csak 3 össze­tevő és kész a fan­tasz­ti­kus di­é­tás no­kedli

Ké­szítsd el ezt a szu­per egy­szerű re­cep­tet. Na­gyon íz­le­tes köret, szós­szal és csir­ké­vel is fo­gyaszt­ha­tod. Az ola­szok is meg­iri­gyel­he­tik, rá­adá­sul bün­tet­le­nül ehe­ted ebédre és va­cso­rára is.

Íme a legszuperebb házi galuska, nagyon érdekes ízt ad neki az édesburgonya. Gazdag béta-karotin és antioxidáns tartalma miatt energikussá tesz, nem terheli meg a gyomrot. C- és D-vitaminban is gazdag, ráadásul nagyon ízletes az új nokedli!

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 csésze édes puhára főtt édesburgonya
  • 1 csésze liszt
  • só, bors
Fotó: 123RF

Így készítsd el:

1. Keverd össze a puhára főzött édesburgonyát liszttel sóval és borssal, amíg homogén tésztát nem kapsz.

2. Formázd hosszúkás, vékony hengerré.

3. Vágd fel nagyjából 2,5-3 cm-es csíkokra, majd formázd villával kis párnákba.

4. Forrásban lévő vízben főzd ki, érdemes kis adagokban tenni.

Fokhagymás fűszervajban is megforgathatod. Megkoronázhatod egy kis kecskesajttal, parmezánnal. Natúr csirke mellé is isteni finom!

Eközben a címlapon

Jó étvágyat!