FÜLES

Csak meg­ren­dezte a ha­lá­lát a ze­nész? Meg­lepő dol­go­kat állít egy most meg­je­lent könyv

A gi­tá­ros­ról azt hit­ték, ön­gyil­kos lett, de sosem ke­rült elő a holt­teste.
  • Szerző: Ripost

24 éve tűnt el Richey Edwards, azóta sem tudja senki, mi is történt vele valójában. A Manic Street Preachers gitárosa és szövegírója 1995. február 1-jén tűnt el, éppen aznap, amikor a Manic énekesével, James Dean Bradfielddel kellett volna Amerikába repülniük egy promóciós turnéra.

Richey Edwards (bal szélen) a zenekara tagjaival.
Richey Edwards (bal szélen) a zenekara tagjaival.

Edwardsról sokáig azt gondolták, öngyilkos lett, levetette magát egy hídról Bristolban. Az autóját is ott találták meg. A holtteste azonban sosem került elő.

Az elmúlt két évtizedben több helyen is látni vélték, és egy most megjelent könyv szerint megszállottja volt annak, hogyan lehetne "tökéletesen eltűnni".

A könyv szerzői, Sara Hawys Roberts és Leon Noakes, valamint a gitáros testvére, Rachel szentül meg vannak győződve arról, hogy a zenész még mindig él, és csak megjátszotta a halálát.

Erre utalnak naplóbejegyzései is, amelyekben többször foglalkozott azzal, hogyan tűnhetne el a nyilvánosság elől, vagy hogyan lehetne új életet kezdeni. Rajongott a The Fall and Rise of Reginald Perrin című sorozatért, amelyben a főhős megrendezi a saját halálát. Még a zenekara tagjainak is azt mesélte, szeretne az eltűnés mestere lenni.

1997-ben egy középiskolai tanár állította, egy indiai nyaralóhelyen találkozott a zenésszel. Később egy pincérnő látta a Kanári-szigeteken. Hiteles bizonyítéka azonban egyiküknek sem volt.

Eközben a címlapon

A gitárost végül 2008-ban hivatalosan is halottá nyilvánították.