KÜLFÖLD

A naiv svéd kis­lány esete az af­gá­nok­kal

Gyer­tek gyor­san haza, mi­előtt meg­erő­sza­kol­ná­nak! - üzente az utolsó pil­la­nat­ban a szü­le­i­nek, akik egy kö­zeli be­vá­sár­ló­köz­pont­ban vol­tak. A tör­té­net­ben a bíró dön­tése is fel­há­bo­rító.
  • Szerző: SZM

A bevándorlók által elkövetett nemi erőszakok döntő többsége késő éjszaka, sötétben, vagy elhagyott helyen történik. De van néhány eset, amikor idősebb nők vagy ifjabb jótét lelkek hívják ki a sorsot maguk ellen. Ez történt Lomma településen egy 16 éves lánnyal.

Lomma a tengerparton fekszik, Malmö fölött néhány kilométerrel. A lány behívott a lakásukra két, nála nem sokkal idősebb afgán “gyermek menekültet”, amíg a szülei elmentek bevásárolni.

Az afgánok nem sokat udvaroltak a lánynak, hanem rögtön nekiestek. Neki csak annyi ideje maradt, hogy

villámgyorsan írjon egy üzenetet a szüleinek: “Gyertek gyorsan haza, mielőtt megerőszakolnának!” A gyengébbiket lerúgta magáról, de a másikkal nem bírt. Az lehúzta róla a ruháját és megerőszakolta.

A “fiatalokat” elkapták, a tárgyalás az elmúlt napokban volt. Ott mesélte el a lány, hogy aki megerőszakolta, azt is mondta neki, hogy “csak azért jöttem, hogy megb...ak.” A “fiúk” 16 és 17 évesnek vallották magukat ezért a svéd bíró az erőszaktevőt 2 azaz mindössze két hónapi elzárásra ítélte... Akit pedig a lány lerúgott az ágyról 60 órás elzárásra, a fiatalkorúak intézetében.

Rendőrségi képek

Ami az ítéletben még felháborítóbb, az az, hogy a bíró “bemondásra” elhitte az afgánok korát és az ítéletet akkor sem változtatta meg, amikor egy hónappal később a bevándorlási hivatal elvégeztette a korvizsgálatot és kiderült, hogy az erőszaktevő nem 17 éves, hanem már felnőtt.

Eközben a címlapon

Az ítéletben  - svéd szokás szerint - fel sem merült, hogy a tettest a nemi erőszakért kiutasítanák Svédországból...

Forrás: Voiceofeurope