KÜLFÖLD

Csak a pisz­to­lyá­val megy ki az ut­cára Ca­ro­lin, a ber­lini lány

Ta­valy 470 ezer "kis fegy­ver" en­ge­délyt adtak ki Né­met­or­szág­ban, 184 ezer­rel töb­bet, mint egy évvel ko­ráb­ban. A gáz- és ri­asz­tó­fegy­ve­rek né­me­lyike pont úgy néz ki, mintha az "éles" lő­fegy­ver volna.
  • Szerző: SZM

Egyre több német polgár érzi úgy, hogy adott esetben fegyverrel kell megvédenie magát. Főként olyannal, amely a megtévesztésig hasonlít az “igazi” pisztolyra, habár “csak” riasztásra alkalmas.

Tavaly 470 ezer ilyen “kis fegyver” engedélyt adtak ki a hatóságok, 184 ezerrel többet, mint egy évvel korábban.

Carolin Matthie, 24 éves, informatika-fizika szakos berlini főiskolás

amikor elhagyja lakását, mindig magával viszi Walther P99 pisztolyát. A pisztoly az “éles” P99 hű másolata. Csak gáz- és riasztófegyver, viszont egy támadó ránézésre nem tudja megkülönböztetni az éles lőfegyvertől.

Carolint többször követték már férfiak, részegek voltak, agresszívek és ismeretlen nyelven kiabáltak utána. Egy alkalommal az S-Bahnnal ment haza és egy hat tagú társaság molesztálta. Ugyanez a barátnőjével is megtörtént a metróban. Ezt követően döntött úgy, hogy Türingiából megrendeli a Walther P99-et.

A lány szobájának falán egy plakát lóg a következő szöveggel: ”Élj, szeress, nevess, de ha ez nem működik, tölts, célozz és tüzelj”...

Forrás: Zeit/Spiegel

Eközben a címlapon