TÜZELŐÁLLÁS

Óri­ási a fel­há­bo­ro­dás, sztrájk fe­nye­get Cris­ti­ano Ro­naldo miatt

Ki­akad­tak a fut­ball­sztár me­sébe illő to­ri­nói fi­ze­tése miatt. Ráfi­zet a szpon­zor a bő­ke­zű­sé­gére?
  • Szerző: vav

Az évtized igazolásaként tekintenek Olaszországban arra, hogy a Juventus 112 millió euróért megvásárolta a Real Madridtól a 33 éves Cristiano Ronaldo játékjogát. Az ötszörös aranylabdás futballista 2022-ig évente 30 millió euró fizetést kap Torinóban. Ez utóbbi kiverte a biztosítékot a FIAT autógyár dolgozóinál.

Kiakadtak a mesés fizetésén
Kiakadtak a mesés fizetésén
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A világsztár a többszörösét kapja, mint a Juve eddigi legjobban fizetett sztárjai. Hiába nőtt a hír hallatán harmadával a tőzsdén a klub részvényeinek értéke, hiába várható óriási bevétel a mezeladásokból is - az olasz klub szponzorainak is a korábbinál többet kell perkálniuk. Márpedig ez a legkevésbé sem tetszik az éhbérért dolgozó autógyári munkásoknak. Az Agnelli családhoz tartozó Juventus mögött álló Exor konszern zászlóshajója ugyanis a FIAT-Chrysler cégunió.

A cég is beszállt a Ronaldo-igazolásba
A cég is beszállt a Ronaldo-igazolásba
Fotó: Twitter

A dolgozók felháborodva olvassák a híreket, melyek szerint a focista gázsiját leosztva több mint egymillió forintnak megfelelő órabérért írt alá. Szakszervezetük sztrájkra készül, a tervek szerint vasárnaptól kedd estig szüntetik be a munkát.

"Elfogadhatatlan, hogy miközben a munkavállalók mindig újabb engedményeket tesznek, a vállalat eurószázmilliókat költ egy játékos megvásárlására. Normális, hogy egyvalaki milliókat keres, családok ezreinek pedig alig tart ki a fizetése hó közepéig? Mindannyian ugyanannak a cégcsoportnak a dolgozói vagyunk, de ekkora különbséget nem tudunk elfogadni"

- indokolták a sztrájkot.

Eközben a címlapon