OLDALVONAL

Bot­rány bot­rány hátán: dühös Cris­ti­ano Ro­naldo ér­ke­zik Bu­da­pestre

Ez jól is, de rosszul is el­sül­het. Zűrös hó­na­po­kat él az Eu­rópa-baj­nok por­tu­gá­lok vi­lág­klasszisa.
  • Szerző: vav

Labdarúgó-válogatottunk vasárnap Portugáliát fogadja világbajnoki selejtezőn. A Real Madridnál légióskodó Európa-bajnok, Cristiano Ronaldo nehéz időszak után léphet pályára a Groupama Arénában.

Megint kiborul a mieink ellen a pályán?
Megint kiborul a mieink ellen a pályán?
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hosszú eltiltása miatt, játéklehetőség híján talán nem lesz a legjobb formában (még ha a Fiorentina elleni barátságos meccsen mutatott remeklése nem is erre utalt). Másrészt viszont az utóbbi hónapok zűrjei után, kipihenten minden dühét beleadhatja a mieink elleni játékba. A összegyűjtötte az utóbbi pár hónap legnagyobb visszhangot kiváltó botrányait.

Nemi erőszakkal gyanúsították

A német Der Spiegel a Football Leaks által kiszivárogtatott ügyben, az állítólagos áldozat levelére hivatkozva áprilisban azt írta: C. Ronaldo még 2009-ben, Las Vegasban megerőszakolt egy fiatal nőt, majd 110 millió forintnyi dollárral megvásárolta a hallgatását. A focista ügynöke, Jorge Mendes szerint mindez kitaláció, maga a bizonyítéknak vélt levél is.

Adócsalással vádolták

A Real Madrid csillaga ellen 14,7 millió eurós (4,5 milliárd forint) adócsalás miatt indítottak eljárást Spanyolországban. A vád szerint évekig elrejtette a jövedelme nagy részét az adóhatóság elől. A bírósági vallomása után pénzbírság és börtönbüntetés – valószínűleg csak felfüggesztett – várhat rá.

Eközben a címlapon

Csalódott a Realban

Portugál lapértesülés szerint a nyár elején bejelentette a távozási szándékát Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének. Szerinte a klub nem állt ki mellette az adóbotrány kirobbanásakor. Végül maradt, de a bírósági vallomása során elmondta: Angliában nem voltak gondjai az adóhatósággal, ezért szeretne visszatérni oda. A távozási ügye elült, de az utóbbi napokban megint felvetődött, hogy visszaigazolna a Manchester Unitedhez.

Fegyveres ellenőrök lepték el a jachtját

Az adóbotránnyal összefüggésben bő egy hónapja nyaralás közben hozták a frászt C. Ronaldóra. Formantera szigeténél fegyveres spanyol vámosok lepték el a focista luxusjachtját.

Másfél órát töltöttek a hajón.

Kihagyta az amerikai túrát

A hivatalos közlemény szerint a nyári felkészülés során azért nem tartott a társaival az Egyesült Államokba, mert az oroszországi Konföderációs Kupa miatt plusz szabadságot kapott. Sokak szerint azonban az ellene folyó adócsalási ügy miatt sem hagyhatta el Spanyolországot, hogy részt vegyen a Real Madrid amerikai túráján.

Hetekre elmeszelték

Két buta sárga lapja utáni kiállítása miatt enyhén meglökte a játékvezetőt a Barcelona elleni Szuperkupa-meccsen.

Sokba került neki a bíró meglökése
Sokba került neki a bíró meglökése
Fotó: AFP

A visszavágón túl négy bajnokiról is eltiltották, így a magyarok elleni vb-selejtező előtt csak három nappal korábban, Feröer ellen léphet pályára tétmérkőzésen.