OLDALVONAL

La­vina fe­nye­get, óri­ási vál­to­zá­so­kat okoz Cris­ti­ano Ro­naldo

Eu­rópa-szerte vár­ha­tóak utó­ha­tá­sai a Ju­ven­tus sztár­iga­zo­lá­sá­nak.
  • Szerző: vav

A feje tetejére állította a futballvilágot, hogy Cristiano Ronaldo kilenc év után elhagyta a Real Madridot, hogy a Juventushoz igazoljon.

C. Ronaldo a Juventusban - mi lesz még ebből?!
C. Ronaldo a Juventusban - mi lesz még ebből?!
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ötszörös aranylabdás portugál világsztár klubváltása a közeljövő történéseire is nagy hatással lehet Európa-szerte a sportág elitjében.

Mit lép a Real?

Habár a 33 éves Európa-bajnok vételára "csak" 112 millió euró (36 milliárd forint), távozása hatására könnyen megdőlhet az átigazolási világcsúcs is. A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez minden bizonnyal sztárigazolással igyekszik feledtetni hűtlen szupersztárját.

Szűk a szóba jöhető klasszisok köre, az eddigi hírek szerint leginkább Neymar, Kylian Mbappé (mindkettő PSG), Eden Hazard (Chelsea) vagy esetleg Mohamed Szalah (Liverpool) tömheti be a lyukat - vélhetően Neymar 222 millió eurós rekordára fölötti összegért. Bármelyikük is megy Madridba, az ő pótlásuk is további jelentős játékosmozgásokat generálhat.

Eközben a címlapon

Mások is követik?

Cristiano Ronaldo a pletykák szerint a brazil Marcelót is magával csábítaná a Realból a Juvéba. Érdekesség, hogy a brazil balhátvéd posztján honfitársa, Alex Sandro játszik - akiért azonban évek óta sorban áll a PSG és a két manchesteri sztárklub, a United és a City.

Óriási lökést adhat a már-már temetett olasz focinak
Óriási lökést adhat a már-már temetett olasz focinak

A portugál érkezése ráadásul hosszú távon is jó hatással lehet a Juventus és a többi olasz élklub vonzerejére is. Az utóbbi években a világsztárok inkább a tehetősebb angol, a spanyol, sőt a francia csapatokat választották, de most egy csapásra megváltozhat minden. A német sportsajtó már arról ír, hogy a Bundesliga kizárólag C. Ronaldo torinói igazolása miatt is háttérbe került az olasz Serie A-val folytatott különversenyben.

Ki távozik a Juvéból?

A Juventusnak a szponzori pénzeken, és a részvények értékének növekedésén, szaporodó mezeladásokon túl is szüksége lesz játékoseladásból származó bevételre, ha ki akarja gazdálkodni CR7 vételárát és évi 30 millió eurós (10 milliárd forint) fizetését. Meg aztán a kezdőcsapatban is kell a hely az új csatárcsillagnak.

Az szinte bizonyos, hogy az argentin Gonzalo Higuaín "elmenekül" a Chelsea-hez, de a vb-elődöntős horvát Mario Mandzukic is kevesebb játéklehetőségre számíthat Torinóban - ha egyáltalán marad. Nemrég hűségesküt tett, csakhogy a legfrissebb történéseket kihasználva elcsábítaná a Manchester United.