SZTÁRDZSÚSZ

El­ké­pesztő va­gyonra tett szert Cic­cio­lina ex­férje, ennek kö­szön­heti

Stal­ler Ilona bán­hatja, hogy már nincs jóban a 64 éves mű­vés­szel.
  • Szerző: Doris

Kicsivel több mint 25 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy aukción az a szobor, amit Cicciolina volt férje, a New Yorkban élő Jeff Koons alkotott.

Fotó: Facebook

A 64 éves művész ezzel egy csapásra bevonult a történelembe, hiszen élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen. A Rabbit (Nyúl) című, rozsdamentes acélból készült művet körülbelül 50 millió dollárra, vagyis 14 milliárd forintnak megfelelő összegre becsülték, de a licitálóknak annyira megtetszett, hogy végül sokkal többet adtak érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cicciolina gyermekének apja még 1986-ban készítette a 104 centi magas, modern szobrot, amit a kritikusok a XX. századi képzőművészet egyik legkiemelkedőbb alkotásának tartanak.

Élő képzőművész eddigi aukciós rekordját egyébként a brit David Hockney tartotta, akinek a Medence két alakkal című festménye 90,3 millió dollárért kelt el a Christie's novemberi árverésén. Koonsnak ezt is sikerült túlszárnyalnia. Így Cicciolina valóban bánhatja, hogy egyáltalán nincs jóban volt férjével, hiszen a tehetős férfi kirángathatná őt az anyagi nehézségekből.