KÜLFÖLD

Kegyetlen bosszú a kórházban, halálos méreggel ölt a szabadkai nővér

A nővérként dolgozó feleség a saját férjét ölte meg a méreggel, mert megelégelte, hogy a férfi miatt boldogtalan és keserû az élete.
  • Szerző: Ripost

Egy nővér megmérgezte férjét a szabadkai kórházban – számolt be a Zsaru Magazin. A 41 éves férfi a sürgősségin halt meg február 19-én. Két nappal korábban részegen karambolozott, ezért került kórházba. Súlyos, de nem életveszélyes volt az állapota, több csontja és bordája tört el. Halála megmagyarázhatatlan volt, ezért igazságügyi boncolást írtak elő.

A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint az áldozat szervezetében nagy mennyiségben ciánt találtak, azaz megmérgezték őt. Ez biztos, hogy a kórházban történt. A biztonsági kamerák felvételein látszott is, hogy a férfit egy nővér látogatta meg.

Március 9-én fogták el a főnővért, az 55 éves horgosi Ivanka S.-t. Az áldozat felesége beismerte, hogy ő adott be cianid injekciót férjének, hogy megölje. A nő féltékenységgel magyarázta tettét, illetve, hogy alkoholista férje tönkretette az életüket. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a férfi összetörte a kocsit.

A mérget már korábban ellopta a kórház gyógyszertárából, otthon akarta beadni a férfinak. A baleset után úgy döntött, hogy a kórházban végez vele, pedig tudta, hogy a terület be van kamerázva. Állítása szerint arra számított, hogy egy ápolónő senkinek sem fog feltűnni. Ivanka S.-t a bíróság előzetesbe tette.