FITTFAZÉK

Chia mag pu­ding az új di­é­tás őrü­let!

A chia mag rend­kí­vül egész­sé­ges, és egyre nép­sze­rűbb a di­é­tá­zók kö­ré­ben. Norbi kö­ve­tői is fel­fe­dez­ték! Sok­féle chia fi­nom­ság ké­szít­hető, most éppen a pu­ding a nagy slá­ger. Ér­de­mes ki­pró­bálni!

Ezzel a finomsággal nem lősz mellé! Kutatások bizonyították, hogy a chia mag javítja a vérnyomást, a koleszterinszintet, és ezáltal elősegíti a szív egészségének megőrzését. Az apró magok amellett, hogy egészségesek, különleges zselésedő képességük miatt is érdekesek: hosszú órákra eltelítenek, így chia magos ételek után sokáig nem éhezel meg.  Emellett a legfontosabb, hogy ez az apró mag hathatós segítséget nyújt ahhoz, hogy a feleslegeskilóktól megszabadulj!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Keverheted egyszerűen vízhez, de joghurtba, gabonapehelybe és turmixokba is szórhatod. Azonban mostanában a legnépszerűbb felhasználási módja puding formájában történik.Norbi rajongói chia puding lázban égnek, finomabbnál finomabb recepteket osztanak meg egymás között a Facebookon. Mutatunk párat a kedvencek közül!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Málnás chia puding

Hozzávalók:

  • 2 dl mandulatej
  • 2 evőkanál chia mag
  • ízlés szerint édesítőszer
  • málnapüré

Elkészítése:

Keverd össze a hozzávalókat, és tedd a hűtőbe 4-5 órára vagy egy éjszakára.

Csokis-kókuszos chia puding:

(Fotó: Bukovics-Szin Szilvia)
(Fotó: Bukovics-Szin Szilvia)
  • 2 dl kókusztej
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál chia mag
  • Édesítőszer

Elkészítése:

A kókusztejet forrald fel a kakaóporral és a kókuszreszelékkel, majd hűtsd ki. Azután keverd hozzá a chia magot és az ízlés szerinti édesítőszert. Majd tedd hűtőbe egy éjszakára.

Jó étvágyat!

Forrás: Bukovics-Szin Szilvia

Eközben a címlapon