OLDALVONAL

Az év meccse vár a Vi­dire, össze­jö­het a bra­vúr a Chel­sea ellen?

A Chel­sea ve­ze­tő­edzője, Ma­u­ri­zio Sarri szinte biz­to­san pi­hen­teti majd leg­na­gyobb sztár­jait a MOL Vidi FC szem­pont­já­ból sors­döntő lab­da­rúgó Eu­rópa-liga mér­kő­zé­sen. Ez pedig esélyt adhat a fe­hér­vá­ri­ak­nak a pont­szer­zésre.
  • Szerző: ST

A Chelsea tegnap érkezett meg Budapestre, a mérkőzés előtt pedig edzést sem tartanak a Groupama Arénában. A hétvégén az angol bajnokság rangadóján 2-0-ra győzte le a londoni klub a Manchester Cityt, abból az együttesből pár játékos kaphat szerepet ma este.

Kovács Istvánék (fehér mezben) jól játszottak Londonban
Kovács Istvánék (fehér mezben) jól játszottak Londonban
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tartalékolhat a Chelsea

Angol források szerint is alaposan megkeveri a csapatát Maurizio Sarri vezetőedző. Eden Hazard és a világbajnok N’Golo Kante játékát aligha csodálhatják majd a nézők – ez a duó általában kihagyja az El-csoportmérkőzéseket. Utóbbi összesen 103 percet kapott a csoportkörben. A belgák szupersztárja, Eden Hazard szintén nem számít alapembernek (98 perc) ebben a sorozatban, a Vidi elleni első találkozón az 54. percben állt be, 0-0-s állásnál, ezt követően nyert 1-0-ra a Chelsea.

Eden Hazard játékára kevés esély van
Eden Hazard játékára kevés esély van

Lehet esélye a Vidinek?

A Vidi tehát Londonban is közel állt a bravúrhoz. Hazai közönség előtt, a tét nélkül játszó, tartalékos Chelsea ellen pedig nem tűnik lehetetlen küldetésnek egy döntetlen kiharcolása, ami akár továbbjutást érhet a csoportból.

Szerintem nem lehet B csapatról beszélni akkor, ha Pedro, Giroud vagy Loftus-Cheek ott lesz a kezdőben, hiszen a világ legtöbb csapatában alapembernek számítanának

– nyilatkozta Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője a mai sajtótájékoztatón.

A vb-győztes Cesc Fabregas szinte biztosan a kezdőcsapat tagja lesz
A vb-győztes Cesc Fabregas szinte biztosan a kezdőcsapat tagja lesz
Fotó: AFP

Erőltetett menetben a Chelsea

A Chelsea számára azért is fontos lehet a kulcsemberek pihentetése, mivel az angol Premier League-ben a december a legkeményebb hónap. Már három találkozót lejátszott, a Vidivel együtt pedig még hat mérkőzés vár rá.  A biztos Európa-liga csoportelsőség tudatában – de egyébként is – jóval fontosabb a londoniak számára a hazai pontvadászat.

Gary Cahill (kékben) a védelemben kaphat szerepet Budapesten
Gary Cahill (kékben) a védelemben kaphat szerepet Budapesten
Fotó: MTI

Sztárokban azért nem fog hiányt szenvedni a közönség, hiszen a világbajnok Cesc Fabregas, vagy Pedro pályára lépése biztosnak tűnik. Továbbjutás esetén pedig újabb sztárklub érkezhet majd Magyarországra.

Eközben a címlapon