Létrehozva: 2017.07.12.

CH-killer bevetésben: Ez a barackos süticsoda nem hizlal!

Mostantól egy vadonatúj ötlettel szoríthatod vissza a sütemények szénhidráttartalmát. Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!

Hatalmas ötlet rostokkal kiváltani a lisztet! Így nemcsak a szénhidrátbevitelt csökkentjük, hanem magát az emésztést is gyorsítjuk - vagyis két legyet ütünk egycsapásra, és ez nagyon nem mindegy, ha valaki fogyni szeretne! Mindezt pedig úgy, hogy az új hozzávalóval a sütemények textúrája nem változik, ugyanolyan finom, puha és kívánatos desszertek készülnek, mint régen a nagyinál. Ez a sárgabarackos püspökkenyér pedig maga a csoda!

Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül


Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)

Sütitészta:

  • 35 g zabpehelyliszt
  • 75 g CH-Killer (Update-boltokban kapható)
  • 50 g U1 vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj, felolvasztva
  • 80 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 tk Lovely Sweet édesítő
  • 6 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • Töltelék:

  • 8 db közepes méretű sárgabarack
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 mk Lovely Sweet édesítő
  • Díszítés:
    porrá darált eritrit

    Elkészítés:
    1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.

    2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, CH-Killer, U1 pudingpor, sütőpor.

    3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.

    4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts  egy réteget a tésztából.

    5.  A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.

    6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.
     


    Jó étvágyat hozzá!


    Fontos infók:
    - A sütési idő ezúttal hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztánál.
    - Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
    - A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
    - Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.


     

                                        

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nézegessen Magyar Péter mellett tüntetőket!

    origo.hu

    Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

    borsonline.hu

    Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

    mandiner.hu

    Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

    ripost.hu

    „48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

    mandiner.hu

    Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

    origo.hu

    Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

    lakaskultura.hu

    Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    ripost.hu

    Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -