KÜLFÖLD

Cel­lá­já­ban verte meg a bör­tön­őrt egy rab: az indok haj­me­resztő

A több­szö­rö­sen el­ítélt 30 éves lí­biai mig­ráns­nak most ismét a bí­ró­ság elé kell áll­nia. Ez­út­tal azért, mert meg­verte a bör­tön egyik dol­go­zó­ját. Az il­le­gá­lis be­ván­dorló ma­gya­rá­zata meg­hök­kentő.
  • Szerző: wm

Zied T. több éves börtön büntetését tölti Németországban, a bíróság ugyanis korábban bűnösnek találta súlyos testi sértés, lopás, rablás és csalás miatt is. A líbiai férfi menedékkérelmét még 2016 elutasították, a mai napig nem sikerült azonban kitoloncolni. Ráadásul az illegális bevándorlónak hamarosan ismét a bíróságra kell járnia, mivel a börtönben megverte az intézet egyik alkalmazottját. Zied T. nem érti, hogy mit követett el, hiszen állítása szerint a dolgozó jogtalanul lépett be a cellájába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Engedély nélkül lépett be a cellámba! Ehhez nincs joga. A cella olyan, mintha az otthonom lenne

– hangoztatta meghallgatásán a 30 éves férfi. A börtönőr azt nyilatkozta az egyik drezdai lapnak, hogy a raboknak 30 percig nyitva van a cellájuk, hogy le tudjanak tusolni.

A líbiai azonban csak feküdt az ágyán. Amikor letelt a 30 perc, újra bezártam őt, amitől teljesen kiborult. A székét a falhoz vágta, ezért bementem, hogy megakadályozzam a további károkozást. Ezt kihasználva támadt rám, nekem dobta például a székét is

– emlékezett vissza a 41 éves Frank S. Az elítélt kihasználva az alkalmat, arra panaszkodott a rendőrségen, hogy nincs megelégedve a 28 eurós zsebpénzével, szerinte ideje lenne emelni az összegen. Zied T. ügyvédje is megszólalt, aki közölte, hogy védence szeretne már inkább haza menni, a német jogszabályok ugyanis túl szigorúak neki.