MEDICINA

Most a leg­ol­csóbb ez a gyógy­erejű ma­gyar zöld­ség, élj 120 évig

Egész­sé­günk egyik kul­csa lehet ez az egy­szerű gumó, azaz a cékla! Telis-tele van vi­ta­min­nal, rend­kí­vül egész­sé­ges, rá­adá­sul finom is. És bár na­gyon olcsó, még min­dig nem eszünk be­lőle ele­get. Pedig ér­de­mes lenne, mu­tat­juk, hogy miért!

A cékla kívülről jelentéktelennek tűnő, ugyanakkor rendkívül értékes gumó. Gyógyerejének javát lila színe adja, mely szuper egészséges összetevőinek köszönhető. A cékla leve valóságos áldás a téli időszakban, a legjobb házipatika szer a kamrából:

- kiváló keringési panaszokra

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- enyhíti a klimax tüneteit

- regenerálja a májat, másnaposságra nincs jobb gyógyír

- csökkenti a menstruációs görcsöket

- felfázás esetén segít a vese és a húgyúti rendszer tisztulásában

Eközben a címlapon

Céklából a szervezet képes A-, C-és B6 vitamint, magnéziumot, káliumot, vasat felvenni, de a lila gumók antioxidáns hatású vegyületeket is bőven tartalmaznak. Egyes kutatások szerint a céklalé még a tumorok növekedését is lassítja. Fogyasztása segít a vérképzésben, így várandósság idejére kimondottan ajánlott.

Készíts céklalevet!

Ha lehet, használj hozzá biozöldséget. Kiváló vegyes koktélokhoz is, paradicsomlével, almával is keverheted. Fogyassz naponta belőle legalább kétszer. A frissen készített céklalé remek a nátha ellen, erősíti az immunrendszert. Nagyon egészséges ital!

Cékla koktél:

Hozzávalók:

cékla

alma

grapefruit

sárgarépa

Hámozd meg a gyümölcsöket, zöldségeket és egy céklát. Gyümölcscentrifugával préseld ki a levüket, és máris ihatod!

Fantasztikus levest készíthetsz belőle, saláták gyönyörű színű összetevője is lehet.

Kapj újult erőre télen ezzel az igazi varázsszerrel!