FÜLES

Bot­rány az Os­ca­ron: ez a szí­nész biz­tos nem megy el a gá­lára

Fon­tos fel­adata lenne az Oscar-díjas sztár­nak, de be­je­len­tette: idén nem haj­landó részt venni az át­adón.
  • Szerző: Ripost

Nem vesz részt március 4-én a 90. Oscar-gálán Casey Affleck. A színész tavaly A régi város főszerepéért megkapta az aranyszobrocskát, ezért idén a hagyományok szerint ő adta volna át a legjobb színésznőnek járó Oscart, azonban a szexuális zaklatási botránya miatt visszalépett a lehetőségtől.

Fotó: Europress / Tommaso Boddi - AFP
Fotó: Europress / Tommaso Boddi - AFP
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Affleck döntéséről már az akadémiát is értesítette, akik most azt keresik, kivel helyettesíthetik a színészt a díjátadón.

Már egy éve is komoly botrányt robbantott ki, hogy Affleck öccse nyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat, mivel a férfit korábban két nő is megvádolta azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket a forgatásokon. Emiatt a szobrocskát átadó Brie Larson nem is gratulált kollégájának - a színésznő ugyanis az áldozattá váló nők egyik legnagyobb támogatója.

Akkor Ben Affleck öccse nem reagált a támadásokra, mostanra azonban egész Hollywoodot beszőtte a Harvey Weinsteinnel kirobbanó zaklatási botrány, több filmes díjátadón is főszereplővé vált a téma. Ilyen légkörben pedig Affleck jelentős kritikaáradatra számíthatott volna, ezért úgy döntött: inkább otthon marad a gála idejére.

Március 4-én zsinórban harmadik évben szurkolhatunk magyar produkciónak: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című művét is jelölték a legjobb idegennyelvű film díjára.