KÜLFÖLD

Ki­pa­kolt egy sofőr: ret­teg­nek a busz­so­fő­rök a bécsi éj­sza­kai já­ra­to­kon

Bű­nö­zők, fi­a­tal ban­dák és erő­sza­kos haj­lék­ta­la­nok. Ezek­ből az uta­sok­ból van ál­lí­tó­lag a leg­több a bécsi éj­sza­kai busz­já­ra­to­kon. Egy sofőr azt me­séli, hogy fegy­ver nél­kül már nem is mer­nek dol­gozni.
címkék:
  • Szerző: WM

Egy nevét nem vállaló bécsi buszsofőr azt állítja, hogy már az éjszakai járatokon csak úgy mernek dolgozni a kollégáival, ha van a közelben egy paprikaspray és egy kis vascső. A vezető azért kért anonimitást, mert attól fél, hogy az osztrák főváros közlekedési vállalata kirúgná. A cég szabályzata ugyanis egyértelműen kimondja, hogy semmilyen fegyver nem lehet a sofőröknél. A férfi azonban úgy érezte, nem hallgathat tovább, ezért a részletekről a Kronen Zeitung nevű osztrák lapnak számolt be.   

A statisztikák szerint tavaly összesen 40 esetben támadtak utasok a közlekedési vállalat járművezetőire. Az anonim férfi azt állítja, hogy az elmúlt három évben, vagyis a migrációs hullám kezdete óta borzasztó állapotok uralkodnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az agresszió masszívan nő

- állítja a férfi, majd hozzáteszi, hogy munkája során már őt is halálosan megfenyegették egy késsel. A sofőr azt is elmesélte, hogy már van olyan környék, ahol nem mer kiszállni. 

Ezzel megszegem a szabályzatot, mert elvileg a Reumanplatznál kellene egy ellenőrző sétát tennem, de egyszerűen nem merek...

Az alkalmazottat az is zavarja, hogy a hajléktalanok és a migránsok ingyen utaznak, senki nem meri ellenőrizni őket. Ha valaki felmutatja a menekült igazolványát, akkor azt úgy veszik, mintha bérlete lenne. Ez nem korrekt a többi utassal szemben - panaszkodik a férfi.  A Wiener Linien sajtószóvivője nagyrészt tagadta a vádakat, és azt mondta:

Minden utasnak érvényes jegyének vagy bérletének kell lennie, függetlenül attól, hogy hajléktalan vagy menekült.

címkék: