TÜZELŐÁLLÁS

Óriási a balhé a német fociban

Szé­gyen, ami a rang­adón a le­lá­tón és az utcán tör­tént. Gu­lá­csi és Lőw is kö­zel­ről látta.
  • Szerző: vav

Elhasalt Dortmundban a második helyezett RB Leipzig, mégsem lehet büszke a Borussia mindarra, ami a német bajnokság szombati rangadóján történt. Nem a pályán, hanem a lelátón és a stadion előtt.

Sok sértő üzenet készült, de az egyik túlment minden határon
Sok sértő üzenet készült, de az egyik túlment minden határon
EZT OLVASTAD MÁR?

Az még hagyján, hogy az osztrák energiaital-gyár jóvoltából dúsgazdag lipcseieket kismilliónyi felirattal és rigmussal gúnyolták a hagyományaikra büszke dortmundi szurkolók. Megszokták már az utálkozást, minden német pályán kapnak hideget-meleget. Néhányan azonban túl messzire mentek. Egy molinóra szégyenletes üzenetet pingáltak Ralf Rangnick sportigazgatónak, Gulácsi Péter kapus és Lőw Zsolt pályaedző főnökére.

Rangnicknak üzentek (Fotó: Twitter)
Rangnicknak üzentek (Fotó: Twitter)
"Kiégett Ralle: akaszd föl magad!"

- utaltak a szaktekintély korábbi betegségére.

Rangnick 2011 őszén kiégési (burnout) szindróma miatt mondott le a Dortmund nagy riválisa, a Schalke 04 kispadjáról.

Rangnick és csapata felé Németország-szerte árad az ellenszenv
Rangnick és csapata felé Németország-szerte árad az ellenszenv

A visszataszító üzenettől természetesen a dortmundi drukkerek józan többsége is elhatárolódik a közösségi oldalakon, internetes fórumokban. Mástól is kénytelenek, lévén, hogy a sárga-fekete tábor egy csoportja a stadion előtt kíméletlenül rátámadt a lipcsei szurkolókra. Köveket és üvegeket dobáltak. A rendőségi jelentés szerint a dortmundi huligánbanda

"extrém agresszivitással, erőszakosan lépett föl a vendégekkel szemben. Mindegy, hogy kisgyerekről, nőről vagy családról volt szó,

rátámadtak minden személyre, akit Lipcse-drukkernek néztek."

Eközben a címlapon

A vendégszurkolók közül legalább tízet elsősegélyben kellett részesíteni, de szerencsére mindannyian haza tudtak utazni Lipcsébe. Különböző okokból (testi sértéstől a rablótámadásig) összesen 28 esetben tettek feljelentést. A közbeavatkozó rendőrök közül is többen megsérültek, nem beszélve egy rendőrkutyáról.

Az RB Leipzig vizsgálatot követel, a Borussia Dortmund sajnálkozását fejezte ki, és elhatárolódott a szurkolói balhézó kisebbségétől.