TÜZELŐÁLLÁS

Hi­he­tet­len bot­rány, fo­ci­druk­ke­rek ost­ro­mol­ták meg a té­vé­stú­diót

Füst, sér­té­sek, do­bá­lás és du­la­ko­dás. Min­den fron­ton tá­ma­dást in­dí­tot­tak a nürn­bergi fa­na­ti­ku­sok.
  • Szerző: vav

Nem csak átvitt értelemben füstölögtek az 1. FC Nürnberg szurkolói a Borussia Dortmund elleni, hétfő késő esti Bundesliga-meccsen. Látványos koreográfiát készítettek: a német szövetségnek és labdarúgóligának címzett sértéseken és a középső ujjat ábrázoló molinókon túl fekete füsttel és a pályára dobált fekete teniszlabdákkal tiltakoztak a szentségtörés ellen. Sőt, az Eurosport közleménye szerint még a tévések helyszíni stúdióját is megostromolták - jelentette a Bild.

Sammerékre támadtak a stúdiójukban
Sammerékre támadtak a stúdiójukban
Fotó: Twitter

Előbb a stúdió átlátszó üvegfalán túl akarták kifeszíteni a molinóikat, megzavarva ezzel az adást és Matthias Sammer szakkommentátort, majd ketten be is akartak törni a helyiségbe. A biztonsági szolgálat tagjainak és a rendőröknek csak jókora dulakodás árán sikerült megfékezniük a behatolókat. Egy alkalmazott könnyebb sérüléseket is szenvedett a kezén, a karján és a vállán.

A német szövetségnek és ligának üzentek az ultrák
A német szövetségnek és ligának üzentek az ultrák

Az egyik drukkert sikerült nyakon csípniük, és átadni a rendőrségnek. Az elkövetők ellen feljelentést tett az Eurosport. Az adó egyébként éppen azért vitt magával saját őröket, mert a hétfő esti Bundesliga-meccseken mindig feszült hangulat fogadja őket a stadionokban.

A heves ellenállás miatt a 2021/22-es szezontól törlik a programból a tavalyelőtt bevezetett hétfői mérkőzéseket.

Fekete teniszlabdák repültek a pályára, ezért állt is a játék
Fekete teniszlabdák repültek a pályára, ezért állt is a játék

Habár a szeptember óta nyeretlenül sereghajtó Nürnberg ultrái a szövetség és a liga vezetőinek címezték a tiltakozásukat, de a „vétlen fél” is ráfaragott: a 0-0-s végeredménnyel három pontra fogyott az éllovas Borussia Dortmund előnye a Bayern München előtt.

Eközben a címlapon