OLDALVONAL

Idén is lesz ma­gyar do­bo­gós a német Bun­des­li­gá­ban?

Dár­dai és Petry, Gu­lá­csi és Lőw, va­la­mint Sza­lai is meg­pró­bálja a bra­vúrt a német baj­nok­ság­ban.
  • Szerző: vav

Megkezdődött a német labdarúgó Bundesliga 2017/2018-as szezonja. A "magyaros" csapatok szombaton vágnak neki a sorozatnak, amelyben minden más topligánál több honfitársunk érdekelt játékosként és edzőként.

A Hertha edzői stábja: Dárdai (balra) mellett Rainer Widmayer pályaedző és Petry Zsolt kapusedző
A Hertha edzői stábja: Dárdai (balra) mellett Rainer Widmayer pályaedző és Petry Zsolt kapusedző
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az öt éve egyeduralkodó Bayernnek szokás szerint előre kiosztható aranyon kívül semmi sem biztos a Bundesligában. Az erősorrend – értsd: a csapatok játékereje és anyagi háttere – alapján azonban a tavalyihoz hasonló sorrend várható a magyar érdekeltségű klubok között.

Gulácsi első számú lipcsei kapusként várja a Bundesliga- és a BL-csoportkör meccseit
Gulácsi első számú lipcsei kapusként várja a Bundesliga- és a BL-csoportkör meccseit

Vagyis az újoncként ezüstérmes RB Leipzig (a kapujában Gulácsi Péterrel, a kispadján a pályaedző Lőw Zsolttal) idén is dobogóesélyes; az előző sorozatban negyedik Hoffenheim (a jobbára a kispad és a kezdőcsapat között ingázó Szalai Ádámmal a csatársorban) újra ráijeszthet az élcsapatokra; a jó középcsapattá vált Hertha pedig (Dárdai Pál szakvezető oldalán Petry Zsolt kapusedzővel) zsinórban harmadszor is elcsípheti a nemzetközi kupaindulást.

Szalai maradt a Hoffenheimnél, irány a kezdőcsapat?
Szalai maradt a Hoffenheimnél, irány a kezdőcsapat?
Fotó: AFP

De éppen itt van a bökkenő: ősszel Gulácsiék a Bajnokok Ligája, Dárdaiék az Európa-liga főtábláján szerepelnek, míg Szalaiék a Liverpool elleni párharc kimenetelétől függően a BL vagy az El csoportkörében folytatják. Márpedig ez a szokatlan kettős terhelés nagy kihívást, hátrányt jelenthet nekik a riválisokkal szemben, akik vagy csak a Bundesligára koncentrálhatnak, vagy sokkal tapasztaltabban állják a hazai bajnokik és a nemzetközi kupameccsek, utazások megpróbáltatásait.

"Játékosként ismerem ezt, de edzőként nem. Nekem is meg kell tanulnom az előttünk álló fél évben. A bajnokságban megint az a célunk, hogy megszerezzük az ötven pontot, aztán ha az megvan, megnézzük, mi jöhet még"

– mondta a berlini kupadöntő mellett újra a nemzetközi indulást megcélzó Dárdai.

Eközben a címlapon

A magyarok szombati programja:

15.30: Hertha–Stuttgart

15.30: Hoffenheim–Werder Bremen

18.30: Schalke–RB Leipzig