NÍNÓ

Bull­dog­maffia ga­ráz­dál­ko­dik Kelet-Ma­gyar­or­szá­gon

Több mint egy tucat kutya tűnt el két vá­ros­ból.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Karácsony előtt a Békés megyei Dévaványáról egy gazditól két nagy értékű bulldogot lopott el valaki a ház udvaráról. De nem ez volt az egyetlen eset.

Kifejezetten bulldogokra és mopszokra utazhatnak a tolvajok.A legtöbb eb a dévaványi eset előtt Kecskemétről tűnt el, onnan tizenkét állatnak veszett nyoma. A helyiek szerint szinte biztosan szervezett bandáról van szó. Mivel kizárólag fajtatiszta, francia és angol bulldogokat, illetve mopszokat loptak el ismeretlenek, a gazdik szerint előre kinézték a kutyusokat. Közülük soknak ráadásul milliókra rúg az eszmei értéke.

A Hungary Bulldog Section felhívása a facebook-on.
A Hungary Bulldog Section felhívása a facebook-on.

Többen tudni vélik azt is, hogy kedvenceik már valahol külföldön vannak, például Olaszországban. Arrafelé nagyon keresik ezeket a kutyákat.

Hajnal András Dodi már 10 éve foglalkozik tenyésztéssel. Tőle két francia bulldogot vittek el. Egy fehér alapon kék foltos kislányt, Foltit, és egy három éves, kékes színezetű szukát, Gizmót. Dodi 3 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Vámosi Viktortól pedig négy, egy év körüli kutyát loptak el. A -nak azt mondta, az ő kutyái is több százezer forintot érnek.

Forrás: facebook
Forrás: facebook

Megkerestük az ügyben a két megyei rendőrkapitányságot is. A Békés és a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányságtól is azt a választ kaptuk, hogy lopás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Bővebb információt nem adtak a nyomozásra való tekintettel, de annyit közöltek, vizsgálják, hogy a kecskeméti és a dévaványai esetek között van-e összefüggés.

címkék: