HŰHA

Sokat sza­kít­hat, aki je­lent­ke­zik: a ki­rá­lyi csa­lád in­for­ma­ti­kust keres

Az on­line tá­ma­dá­sok ellen akar­nak vé­de­kezni, a ren­ge­teg gyű­löl­ködő kom­ment­től sze­ret­né­nek meg­sza­ba­dulni.
  • Szerző: Ripost

Álláshirdetést adott fel a Buckingham-palota, évente 22 ezer fontot (átszámítva körülbelül 8 millió forintot, avagy havonta több mint 660 ezret) ajánlanak annak az informatikai szakembernek, aki leköveti és semlegesíti a család elleni online támadásokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az IT-szakembernek nyomon kell követnie a kommenteket és jeleznie kell, ha valami gyanúsat lát. Katalin és Meghan hercegnék például rengeteg szexista és rasszista hozzászólást kapnak, az „obszcén, támadó vagy fenyegető” kommenteket pedig el kell távolítani, hogy „biztonságos környezet” jöjjön létre az igazi rajongók számára.

A munkát a palota honlapján hirdették meg, a leírás szerint a feladatok között nem csak a „jelszavak visszaállítása” szerepel, a legfontosabb része ugyanis a család „informatikai pajzsának jelentős erősítése”.

A királyi család a múlt héten tette közzé szigorú, közösségi médiára vonatkozó irányelveit. A bántalmazó kommenteket, amelyek a hercegnéket célozzák, esetenként a rendőrségnek is jelenteni fogják - írja a Daily Mail.