FÜLES

Be­so­kall­tak a pa­lota dol­go­zói? Kulcsfi­gu­rák hagy­ják ott II. Er­zsé­be­tet

A bot­rá­nyok­kal és ese­mé­nyek­kel tar­kí­tott év után két kom­mu­ni­ká­ciós szak­em­ber is tá­vo­zik a ki­rá­lyi csa­lád szol­gá­la­tá­ból.
  • Szerző: Ripost

A Királyi Kommunikációs Iroda igazgatója, és a Királynő Médiatitkára otthagyja pozícióját. Kedden derült ki, hogy II. Erzsébet legrégibb segédei közül ketten mondanak fel, a következő hónapokban fejezik be munkájukat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sally Osman kommunikációs igazgató és Steve Kingstone végleg otthagyja a Buckingham-palotát. Osman eredetileg a BBC kommunikációs igazgatója volt, 2013-ban vette át a PR feladatokat Károly walesi herceg és Camilla cornwalli hercegné szolgálatában.

Kingstone is a BBC-nél dolgozott korábban újságíróként, 2016-ban állt II. Erzsébet szolgálatába. A jövőben az Oxfam nonprofit szervezet kommunikációs igazgatója lesz.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Osman helyét nem tölti be később sem más, hanem a két irodát összevonják és új nevet is kap, a Királynő Kommunikációs Titkársága lesz.

Elmennek a palotától. Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas
Elmennek a palotától. Fotó: Europress - AFP/Daniel Leal-Olivas
Fotó: AFP

A felmondások egy sűrű év után érkeztek, a királyi család sajtósainak rengeteg dolga volt például Meghan hercegné és Harry herceg esküvője miatt is. A királyi családot a lagzi előtt többen is kritizálták, mert nem nyújtottak túl sok segítséget a menyasszony szívbeteg édesapjának, Thomas Markle-nek. Az örömapa egyébként szívműtétje előtt üzletet kötött egy paparazzóval, hogy fotózza le őt, miközben az esküvőre készül. Ráadásul Meghan féltestvérei is kellemetlen helyzetbe hozták a menyasszonyt, meg sem hívták őket az esküvőre.

Mégis úgy tudni, hogy nem a botrányok miatt hagyják ott munkájukat a kommunikációs csapat tagjai.

Eközben a címlapon