MEDICINA

Bu­bo­rék­szü­lés­sel jött vi­lágra a baba, az or­vo­sok meg­döb­ben­tek, ami­kor meg­lát­ták a fejét

Hi­he­tet­len fotók örö­kí­tik meg a ritka je­len­sé­get: az új­szü­lött fején még érin­tet­len a mag­zat­bu­rok, ami­kor vi­lágra jön. A burok még akkor sem re­pedt meg, ami­kor az orvos a csá­szár­met­szés­nél ki­emelte a babát. Ilyet még nem lát­tál!

Rachael és Nate Burow kislánya, Annabelle érintetlen, folyadékkal telt magzatburokban, buborékszüléssel érkezett a világra – a burok annak ellenére egyben maradt, hogy az orvos a császármetszés során belevágott a membránjába, így a szülésnél jelen levő apuka meg tudta örökíteni a csodás jelenséget, amely 80 000 szülés közül mindössze egynél fordul elő.

Fotó: Northfoto

A kislány 3770 grammal, február 21.-én született. A boldog apuka szerint minden nagyon gyorsan történt, és az anyuka semmit nem látott belőle, mivel a császármetszés során paraván takarta a hasát. Az apa viszont az események közepében figyelhette a császármetszést, és elkészíthette a különleges felvételeket. Először azt hitte, a felesége belső szerveinek egy részét látja, ám mint kiderült, a magzatburkot örökítette meg, amikor a nővér szólt, hogy gyorsan fényképezzen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Northfoto
Fotó: Northfoto

Rachael, a boldog anyuka először megijedt az orvosok döbbenetét látva, de azok hamarosan megnyugtatták, hogy nincs semmi baj, sőt, a burokban születést sok kultúrában különlegesen szerencsés eseménynek tartják. A párnak már van egy 17 hónapos kisfia, Annabelle a második gyerekük.

Fotó: Northfoto