LEHÚZÁS

Bru­tá­lis víz­szám­lát ka­pott egy szé­kes­fe­hér­vári há­zas­pár!

Egy la­kó­te­lepi la­kás­ban élő há­zas­pár­nak 260 ezer fo­rint lett a havi víz­szám­lája, leg­alábbis ezt ál­lítja a vízmű. A lakók sze­rint ugyan­ak­kor ez le­he­tet­len.

Eleinte el sem hitte a székesfehérvári házaspár, mennyit követel tőlük a vízmű: a társaság szerint ugyanis több százezer forintos tartozásuk van. A Bakucz család harminc éve lakik a panelben, azóta szinte mindig ugyanannyi vizet használ.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
2011 első félévben az összes fogyasztás 40 köbméter volt, a következő félévben 48. Ha átlagolunk, akkor az összfogyasztás félévente 41 köbméter 

- mondta Bakucz László az M1 csatornának, majd kitért arra is, hogy a dolgok idén év elején drámai fordulatot vettek. A vízóra a szokásos fogyasztásnál majdnem négyszáz köbméterrel többet mutatott, pedig a házaspár szerint semmi nem változott, ugyanazokat a gépeket és ugyanannyi vizet használtak, mint korábban. Reklamáltak is a vízműnél, de hiába.

Illusztráció: MTI
Illusztráció: MTI

Nem egyedi a probléma

A vízszolgáltató szerint visszatérő problémáról van szó. Az a szabály, hogy a hiteles mérőn leolvasott értéket kell kifizetni - hangsúlyozta Zsebő Lajos, a Fejérvíz szóvivője.

Közölte: a szóban forgó lakásban különböző okok miatt egy év után tudták csak leolvasni a vízórát, márpedig egy év alatt szerinte igenis elfolyhat négyszáz köbméter. Úgy látja, hogy

a felelősség a lakóké.

Legalább havonta rá kell nézni az órára, ez benne van az üzletszabályzatban is - fogalmazott. Sajnos időközben pedig történt egy vízóra csere, a régi, magas fogyasztást mutató vízóra már nincs meg, így nem tudni, hogy hibás volt-e.

Ha szólnak nekünk, hogy valami gyanús, kötelesek vagyunk nyolc napon belül kimenni, és megvizsgálni a mérőt

- emelte ki a szóvivő.

Eközben a címlapon