BIZARR

Brutális viharral, jégveréssel csaphat le holnap a hidegfront!

Lesben állnak a viharvadászok, szerdán az év egyik leglátványosabb égi háborújára számítanak. Az elmúlt napok afrikai hősége után hidegfront érkezik, tomboló viharral és jégesővel . Akár 10 fokkal is bezuhanhat a hőmérséklet.
  • Szerző: Ripost

Egy károkozó szélviharvonal hatására alapvetően megváltozik holnaptól az időjárásunk, kicsit visszaesik majd a hőmérséklet is. Délelőtt azonban még marad a hőség, egyes helyeken  37, vagy akár 40 fok is lehet.

A Magyarország fölött lévő forró légtömböt egy Nyugat felől érkező erős áramlat már most tolja Kelet felé, ennek viharos hatása a nyugati országrészben szerda kora délutántól határozottan érezhető lesz. A keletebben élőkre várhatóan holnap éjjel sújt le a hidegfront.

A hőségzáró hidegfronttal érkező vihar az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsöprő erejű lehet. Heves zivatart, helyenként jégesőt is hoz magával.

Ezért a mai naptól már 16 megyében vörös riasztás van érvényben.

Szakemberek szerint a hidegfront csodálatos természeti jelenséggel társul majd. A viharvadászok ezekre a pillanatokra várnak egész évben, hogy megörökíthessék az elemek tombolását.

Aki viszont nem a vihart lesi és esetleg még érzékeny is fronthatásokra, ne felejtsen el holnap reggel fejfájáscsillapítót magánál tartani. Ugyanis nemcsak a légnyomásváltozás, de a hirtelen felkerekedő szél is hatással lesz a közérzetünkre, egészségünkre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?