INSIDER

Bru­tá­lis szél­lel és enyhe ha­va­zás­sal ka­csint vissza a tél

Vihar sö­pört végig az or­szá­gon, a Ság-he­gyen 112 km/h-s szél tom­bolt hét­főn. Ked­den mí­nu­szok­kal indul a reg­gel, és még szer­dán is szá­mít­ha­tunk erős szélre, akár havas eső, hó is eshet!
  • Szerző: Ripost

Nagy széllel érkezett hétfő hajnalban egy hidegfront. A nyugati-északnyugati szél sokfelé viharos erejűvé fokozódott, nem egy helyen a 90 km/órát is meghaladta a legerősebb széllökések sebessége, sőt, a Ság-hegyen 112 km/órás lökést rögzített az Időkép szélmérője. A Katasztrófavédelem beszámolója szerint több helyen forgalmi akadályt okozott a szél, épületeket rongáltak meg a kidőlt fák és a leszakadt ágak. A főváros V. kerületében egy Sas utcai épület bádogtetejét, míg a IX. kerületben egy Soroksári úti ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél. A XIII. kerületi Dagály utcában a tetőről lehulló vakolat miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Dunakanyar menti vasútvonalakon több helyen is fák dőltek a sínekre, faágak kerültek a felsővezetékekre, ami jelentősen megnehezítette a vonatközlekedést. Volt, ahol hétfő reggel egyáltalán nem járt a vonat, és pótlóbuszt sem tudtak biztosítani. Az Időkép szerint csitul a szél, de néhol még ma is erősen fújhat, és fagyosan indul a reggel.

„Szerdán csapadék érkezik, az Alpokalján és az Északi-Középhegység magasabb pontjain havas eső, hó sem kizárt” – tájékoztatta a -ot Herrmann Dóra. Az Időkép meteorológusa szerint a hosszú hétvégére szintén szeles, de már enyhébb idő várható.