ÉLETMÓDI

Brutális nyarunk lesz a meteorológusok előrejelzése szerint

Az idei nyár húzósnak ígérkezik, és erre még nem késő felkészülnöd.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szinte egyik pillanatról a másikra tört ránk a tavasz, méghozzá egyenesen nyárias meleggel, aminek a legtöbben persze nem győzünk örülni. Sokáig kellett idén várnunk rá, hogy szép idő legyen, joggal kíváncsiak rengetegen arra, hogy vajon mit tartogat mindezek után a nyár. Most megmutatjuk, és annyit máris elárulhatunk, hogy lesz benne néhány embert próbáló időszak...

Május első felében is folytatódni fog a hónaphoz képest szokatlanul meleg idő. Lesznek ugyan kissé hűvöskésebb, felhős napok, de nem megszokott, hogy rögtön 30 fok közeli csúcsokkal kezdődjön a tavasz lezárása.

Folytatjuk az előrejelzést! LAPOZZ!


Akár már május második felében is benevezhetünk egy kellemes strandolásra a jelek szerint, és egyáltalán nem lehet okuk panaszra azoknak, akik szandálban és ujjatlanban szeretnek mászkálni.

Folytatjuk az előrejelzést! LAPOZZ!


Június kezdete ehhez képest kissé visszavesz majd a lendületből, és lesz itt felhő, eső, zivatar is szép számmal, úgyhogy a jelek szerint nem ekkorra érdemes időzíteni az első vakációt.

Folytatjuk az előrejelzést! LAPOZZ!


Azután június második felében fordul a kocka. Magasra kúszik fel a hőmérő higanyszála, a napi átlaghőmérséklet 4-5 fokkal haladja meg az ilyenkorra jellemző meleget. A mostani kilátások szerint az sem lesz váratlan, ha már ebben az időszakban találkozni fogunk az első hőségriadóval.

Folytatjuk az előrejelzést! LAPOZZ!


A mostani előrejelzésekből pedig az derül ki, hogy július is kifejezetten mozgalmas lesz. Bőven akad zápor és zivatar, de emellett pedig kánikulai meleggel is számolhatunk. Bár augusztus még túlságosan messze van ahhoz, hogy biztonsággal meg lehessen jósolni, milyen idő vár ránk, az nagyon is jól látszik a meteorológusok becsléséből, hogy a hőséget nehezen bíróknak ideje már most beszereltetnie a légkondit, esetleg újítani néhány ventillátort - szükség lesz rá, és egyelőre még az is biztos, hogy nem kapkodták el ezeket az üzletekből.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?