MELÓ

Bru­tá­lis lét­szám­le­épí­tésre ké­szül az UniC­re­dit. Még több profi­tért...

Ke­ve­sellte a hasz­not, ezért mint­egy 10 ezer al­kal­ma­zott el­bo­csá­tá­sát ter­vezi az olasz UniC­re­dit. Azt re­mé­lik, hogy a költ­sé­gek ily módon való csök­ken­tése emeli majd a profi­tot.
  • Szerző: M. Elek

A bankból származó egybehangzó értesülések szerint Olaszországon kívül az első számú célpont Ausztria és Németország, ahol egy főre számítva a legmagasabb a bevételhez viszonyított költség. Az UniCredit már korábban bejelentette, hogy Olaszországban 2700 főt épít le.

Az UniCredit nem kommentálta az értesülést, csak idézte Federico Ghizzoni bankelnök korábbi kijelentését, miszerint a lehetséges elbocsátásokat illetően nincsenek konkrét számok.  A bank az első fél évben valamivel több mint 1 milliárd euró nyereséget ért el, fele annyit mint legnagyobb versenytársa, az Intesa Sanpaolo, a CIB anyabankja - jelentette az MTI.

Az UniCredit mérlegfőösszegét tekintve Olaszország legnagyobb bankja, 17 országban 147 ezer embert foglalkoztat. Magyarországon az UniCredit Bank Hungary Zrt. révén van jelen. Csak remélni tudjuk, hogy a leépítési hullám hozzánk csak mérsékelten fog eljutni, vagy sehogy.