RIPOSTER

Bru­tá­lis bal­eset tör­tént: az éle­tébe ke­rült a tü­rel­met­len előz­ge­tés...

Több autót, végül egy ka­mi­ont is meg­elő­zött a 2502-es me­ző­kö­vesdi úton egy 43 éves nő, aki végül a gyors tempó miatt ki­sod­ró­dott a pad­kára, majd fának üt­kö­zött.

Sietett, de soha nem ért célba az az asszony, akihez tegnap reggel Mezőkövesd külterületén, az Andornaktálya felé vezető 2502-es úton mentőhelikopter is érkezett. A helyiek szerint ez az út nagyon veszélyes, rossz a burkolat, nyomvályús és a széle is töredezett, egyszóval ráférne a felújítás. Valószínűleg éppen ez indokolja az óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást. Az egyik szemtanú szerint a vezető, aki később balesetet szenvedett, ezt egyáltalán nem vette figyelembe. Több kocsit is megelőzött, mielőtt megtörtént a baj: bár még visszatért a saját sávjába, rásodródott a padkára, kidöntött egy fát, majd egy másik fa állította meg az autót.

"Egerbe tartottam, amikor

a hölgy meglehetősen nagy tempóban megelőzött engem is, meg az előttem haladó kamiont is

– mesélte a -nak a szemtanú. "A balesetet nem láttam a kamiontól. Kritikán aluli az adott útszakasz, s bár erre nem megoldás a sebességkorlátozó tábla, de itt különösen veszélyes a gyorshajtás és az előzgetés.

A 43 éves nő testét a tűzoltók szabadították ki a roncsból, ám az életét már nem tudták megmenteni.