HARCÉL

Brüs­szel eu­ró­pai szu­per­ál­la­mot akar

A brüsszeli elit szán­dé­ká­val szem­ben az eu­ró­pai vá­lasz­tó­pol­gá­rok több­sége és a nem­zet­ál­la­mok nem akar­nak Eu­ró­pai Egye­sült Ál­la­mo­kat.
  • Szerző: MTI

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület rendezvényén az Akadémián azt mondta:

az elmúlt öt évben a brüsszeli bürokraták megpróbálták felrúgni Európa kényes egyensúlyát, negligálják az európai együttműködés, a kompromisszumok gyakorlatát azért, hogy létrehozzák az Európai Egyesült Államokat.

Mindent ennek rendelnek alá. Ezért próbálják letörni a nemzetállamok ellenkezését, és a bevándorláspártiságuk is ebből fakad, a migráció ugyanis párhuzamos társadalmakat hoz létre, ami a nemzetállam vége.

A brüsszeli elit az EU intézményeit is eredeti céljaikkal ellentétesen használja. Az Európai Bizottság jelenlegi elnöke - folytatta - hivatalba lépése után nem sokkal megmondta, hogy politikai bizottságot fog vezetni.

Ennek eredménye lett többek között Nagy-Britannia kilépése, a migránsok beengedése és a tagállamok szembefordítása egymással.

Az Európai Parlamentben az európai választópolgárok akarata marginálisan jelenik meg, hiszen az európaiak többsége még mindig a keresztény kultúrát, a nemzetek Európáját, a határok és a biztonság megvédését tartja fontosnak. Az európai parlamenti képviselők mégis az európai szuperállam kiépítésén dolgoznak.

Az Európa Tanácsban az egyhangú helyett minősített többségi döntéshozatal érvényesül, ami rombolja a tagállamok közti együttműködést. Az Európai Bíróság pedig több mint kilencven százalékban a bizottságnak ad igazat a tagállamokkal szemben - mondta Orbán Balázs.

Az európai emberek nem értenek egyet a "birodalmi elittel", nem akarják átadni a döntés jogát, a magyar kormány álláspontja pedig az, hogy

Eközben a címlapon

az EU-t csak a nemzetek zsidó-keresztény kultúrára épülő Európája mentheti meg.

Az európai parlamenti választáson május 26-án ezt támogathatják ismét az európai polgárok. A magyar kormány célja ezúttal is, mint Szent István óta mindig, a minél nagyobb külpolitikai mozgástér megteremtése - mondta Orbán Balázs.