RIPOSTER

Brüs­szel cen­zú­rázza a ma­gyar kor­mányt

Guy Ver­hofs­tadt és tár­sai bár­mit meg­te­het­nek a ma­gya­rok­kal, de Ma­gyar­or­szág nem tehet sem­mit Ver­hofs­tadt­tal. Így gon­dol­ják ezt a brüsszeli bü­rok­ra­ták.
  • Szerző: itgy

Nemrégiben egy kisteherautó járta a brüsszeli, később a magyarországi utakat. Az autón lévő plakát azt hirdette, hogy Orbán Viktor és kormánya elveszi az Unió pénzét, miközben Európa egységét veszélyezteti.

Az ötlet gazdája Guy Verhofstadt liberális képviselő volt, márpedig tudjuk, hogy nem számíthatjuk hazánk barátai közé. Érezhetnénk megtisztelőnek, hogy Brüsszel vigyázó szemeit folyton Budapestre és a magyar miniszterelnökre veti - azaz komoly tényezőnek, ellenfélnek tartja -, valójában inkább dühítő történet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezek után érkezett a magyar ellenlépés, ugyancsak teherautón - és plakáton. A Verhofstadt képével ékesített transzparens azzal a ténnyel szembesítette nézőit, hogy miközben 2015 óta százak váltak a terror áldozataivá, 2018. áprilisában a liberális politikus állította: nincs bevándorlási válság.

Ám míg a Verhofstadt-féle kampányautó akadálytalanul mozoghatott Magyarországon, a magyar válaszüzenet a jelek szerint tilos. A teherautót ugyanis megállították és vezetőjét kényszerítették, hogy vegye le a plakátot.

Kérdésünk: hol van véleményszabadság és hol van diktatúra