INSIDER

Nem a nevén, hanem a szá­mán szó­lít­ják Bró­ker Mar­csit

A nyo­mo­zás ér­de­kei miatt nem vit­ték még bör­tönbe, he­lyette sok­kal szi­go­rúbb kö­rül­mé­nyek kö­zött, rend­őr­ségi fog­dán tart­ják. Már két hó­napja nem hall­hatta nevét sem, nyil­ván­tar­tási szá­mán szó­lít­ják.

Bróker Marcsi, azaz D. Sándorné számára már csak szép emlék a belizi üdülőparadicsom, ahonnan december 13-án szállították haza a magyar hatóságok. A 62 éves nő ellen már 2016 április óta nemzetközi elfogatóparancs volt, miután az általa alapított „piramisjátékban” 793 károsultat és 20 milliárd tartozást hagyott maga mögötta Kun-Mediátor ügyvezető igazgatójaként.

A szökés veszélye miatt Bróker Marcsit a hazaszállítást követően december 16-án előzetes letartóztatásba helyezték, de meglepő módon

EZEKET OLVASTAD MÁR?
nem szállították át büntetés-végrehajtási intézetbe, hanem azóta is a törökszentmiklósi fogdán őrzik!
Fotó: Keller Mátyás

Hatalmas a változás a belizi üdülőparadicsomhoz képest… Bróker Marcsinak naponta legfeljebb 10 perce jut zuhanyzásra, az őrök nem szólíthatják a nevén, csak nyilvántartási számán, a rendőrségi fogdákban pedig csak egy óra séta van naponta. Fogdán általában csak a 72 órás őrizeteseket szokták tartani, de mint azt a megtudta, Marcsi fogdai őrzésére a jelenleg is tartó nyomozás miatt van szükség, rendkívül gyakran viszik ugyanis kihallgatásokra.

A törvény ezt a megoldást lehetővé teszi kétszer 30 napra. Ez azonban azt is jelenti, hogy a 60 nap elteltével, azaz jövő héten büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják a nőt.