KÜLFÖLD

Ki­szi­vár­gott a vál­ság­terv: me­ne­kít­he­tik a ki­rály­nőt a pa­lo­tá­ból

A Bre­xit miatt a leg­rosszabbra ké­szül­nek a bri­tek, a ki­rály­nőt is me­ne­kí­teni kell.
  • Szerző: Ripost

Válságtervet készítettek arra az esetre, ha zavargások törnének ki Nagy-Britanniában a megállapodás nélküli Brexit miatt. A terv egyébként nem újkeletű, már a hidegháború óta készen áll a brit királyi család kimenekítésének forgatókönyve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezek a kimenekítési tervek eredetileg egy, a Szovjetunióból indított nukleáris háborúra lettek kialakítva. Csak annyit tudni, hogy ha életbe léptetik, akkor a királynőt és férjét kimenekítik Londonból egy ismeretlen helyre.

Jacob Rees-Mogg, konzervatív parlamenti képviselő a hírt azzal kommentálta, hogy feleslegesen aggódnak azok a tisztségviselők, akik a királyi család biztonságáról gondoskodnak. A politikus megemlítette, hogy a második világháborúban London bombázása alatt sem hagyta el a fővárost a király, nem kellene pánikolni a Brexit miatt sem - írta a Daily Mail.

Más véleményen volt Dai Davies exrendőr, aki korábban a királynő testi épségéért felelős osztagot vezette. Szerinte egyértelmű, hogy el kell vinni a királyi családot, ha Londonban "problémák lesznek".