KIAJOBB

Túl­ér­té­kelt kül­föl­diek, Bo­zsik kiáll a ma­gyar edző­kért

El­ké­pesz­tően iz­gal­mas két hét­vége kö­vet­ke­zik a lab­da­rúgó NB I-ben, ahol a Hon­véd és a Vi­deo­ton küzd a baj­noki cí­mért.

Azonos pontszámmal várja az utolsó két fordulót a Honvéd és a Videoton az NB I-ben, a kispestieket a több győzelmük rangsorolja az élre. Az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter a -nak elárulta, a Honvédnak szorít, de a Videoton sikeréra számít:

Bozsik Péter a Honvéd sikeréért szorít (Fotó: MTI Fotó)
Bozsik Péter a Honvéd sikeréért szorít (Fotó: MTI Fotó)

- Kire tippel?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, bármi előfordulhat az utolsó két meccsen, de szerintem ezen a hétvégén még semmi sem dől el. A záró forduló határoz az első helyről, gyakorlatilag döntőt játszik majd egymással a Honvéd és a Videoton. Elvileg a fehérvári csapatnak kéne befutnia, mert lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkezik a Honvédnál. Viszont a kispestiek nagyon együtt vannak, az egység és a csapatszellem ilyenkor csodákra képes.

- Több szállal kötődik a Honvédhoz, hiszen édesapja, az Aranycsapat klasszisa, Bozsik József ott játszott, ön pedig ifjúsági játékosként szerepelt a csapatnál. Szorít nekik?

- A kispesti klubhoz való kötődésem születésemtől datálódott, mindig kiemelten figyelem őket. A Honvéd már azzal bravúrt okozott, hogy bele tud szólni a bajnoki cím sorsába. Független szakértőként, az M4 munkatársaként nem illik ilyet mondanom, de természetesen szorítok a Honvédnak.

Zsótér Donát (piros-fekete) teljesítményén sok múlhat az utolsó két fordulóban
Zsótér Donát (piros-fekete) teljesítményén sok múlhat az utolsó két fordulóban
Fotó: Korponai Tamás

- Edzőként, 2002-ben, hasonlóan szoros befutó után lett bajnok a Zalaegerszeggel. Érez bármilyen párhuzamot a mostani és az akkori történtek között?

Eközben a címlapon

- Jó volt nálunk a csapategység, ami most a Honvéd mellett szól, ha a két évadot párhuzamba állítjuk. Nálunk a minőség is adott volt, noha ezt a bajnoki rajt előtt senki sem vette komolyan. Amúgy minden fejben dől el, az edzések taktikai része számít, mert fizikailag az utolsó egy-két hétben már nem lehet sokat hozzá tenni.

- Sorrendben harmadszor nyeri olyan csapat a bajnoki címet, amelyet külföldi edző irányt. Háttérbe szorultak a magyar edzők...

- A körülményeket kell kiemelni, mert ezt érzem döntőnek. Ha a magyar edzők hasonló lehetőségekhez jutnának, mint amilyeneket a külföldiek kaptak, akkor ők is bajnoki címet nyernének. A magyar kollégák többször bizonyították, hogy lényegesen rosszabb körülmények között is tudtak bajnokságot nyerni. Ellenben nagyon sok külföldi edző rosszabb körülmények között nem boldogult a csapatával Magyarországon.