KÜLFÖLD

Bot­rány van! Szingli nők nem néz­he­tik meg az olasz szu­per­ku­pát!

A meccset majd Szaúd-Ará­bi­á­ban ren­de­zik meg, de alig­hogy el­in­dí­tot­ták a jegy­vá­sár­lást, ki­tört a cir­kusz. Az olasz po­li­ti­ku­sok el­kezd­ték bí­rálni a hely­szín­vá­lasz­tást.
  • Szerző: SZM

Ha valakik, akkor az olaszok jól ismerik a “Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak” – mondást. Történt pedig, hogy - nyilván nem kevés készpénz fejében - az olasz labdarúgó szuperkupát az idén Szaúd-Arábiában rendezik meg a Juventus és a Milan között.

A olasz szövetség közölte, hogy aki interneten szeretne jegyet váltani, az választhat a “Singles” és a “Families” között, attól függően, hogy egyedül vagy családdal érkezne a dzsiddai Abdullah Király Stadionba. Igen ám, de a szaúdi nők csak férfi kísérővel nézhetnek meccset - és már ez is egy új “kedvezmény” számukra tavaly óta. Előtte sehogy sem mehettek focistadionba.

Ha tehát egy olasz nő megvenné a jegyét erre a meccsre, ő sem mehetne be egyedül, mert nyilván Szaúd-Arábiában rá is ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint a helyi nőkre.

Több politikus meg is szólalt. Matteo Salvini belügyminiszter a Facebook-oldalán undorítónak és szomorúnak nevezte a helyszínválasztást és feltette a költői kérdést, hogy ilyenkor hol vannak a feministák?Aztán még hozzátette: Nem akarom, hogy a lányainkra ilyen jövő várjon Olaszországban. Nem is fogom nézni a meccset!

Szintén kritizálta a helyszínválasztást az Olasz Testvérek Párt vezetője, Giorgia Meloni is, aki arra kérte az olasz focistákat, hogy álljanak ki a nők jogaiért...

Vincenzo Spadafora kormányzó az Öt Csillag Mozgalom részéről azt vetette fel, hogy egy olyan országban tartják meg az olasz szuperkupát, ahol külön szektorban, “rácsokkal választják el” az egyedül érkezőket a többi nézőtől.

Forrás: Voiceofeurope

Eközben a címlapon