KÜLFÖLD

Ki­tört a bot­rány: el­en­ged­ték a nemi erő­szak­kal vá­dolt mig­rán­so­kat

Auszt­ri­á­ban senki nem akart hinni a fü­lé­nek, ami­kor a bíró ki­mondta, hogy sza­ba­don el­me­het­nek azok a mig­rán­sok, aki­ket egy 15 éves oszt­rák lány meg­erő­sza­ko­lá­sá­val vá­dolt meg az ügyész­ség.
  • Szerző: WM

2017 áprilisában azt állította egy osztrák lány a rendőrségen, hogy három migráns támadt rá Tullnban. Mint arról a is többször beszámolt, a 15 éves lány éppen az édesapjához tartott a vasútállomásról, amikor három migráns megtámadta. A feltételezett elkövetőket, egy afgán és egy szomáliai migránst a helyszínen rögzített DNS-nyomok alapján tudták a nyomozók elfogni. Közel egy évvel a történtek utána  bíróság szerdán úgy döntött, hogy szabadon engedi a migránsokat.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.
Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mindezt annak ellenére, hogy az ügyészség meggyőződése, hogy a vádlottak padján ülők bűnösek. 

Ausztriában a hír hallatán sokan állítják, hogy a migránsok kinevetik az osztrák jogrendszert, hiszen a nyilvánvaló tetteseknek kedvez az igazságszolgáltatás. A bíró egyébként azért döntött a vádlottak szabadon engedése mellett, mert az egyik fiatal tanúvallomásában sok volt az egymásnak ellentmondó állítás. Így az ítéletben az szerepel, hogy a tinédzser egy kis marihuánáért cserében önként belement a szexuális együttlétbe. 

Az afgán migráns most egy honfitársánál él, a szomáliai férfit pedig egy távoli menekültszállón helyezték el. 

Mindketten kapják az osztrák államtól a 100 ezer forintnak megfelelő, 300 eurós havi segélyt.

Az ítélet még nem jogerős, a tárgyalássorozatnak lesz folytatása, sokan azonban attól tartanak, hogy mire az osztrák hatóságok észbe kapnak, addigra a két gyanúsított már árkon-bokron túl lesz.