KÜLFÖLD

Bot­rány Eu­ró­pá­ban! Po­li­ti­ku­sok in­ter­ne­tes be­jegy­zé­seit is meg­fi­gyel­ték!

A 12 ezer fős lis­tá­ban még az iz­ra­eli nagy­kö­vet is sze­re­pelt. Nem tudni, hogy gyű­lö­let­be­széd, a me­le­gek­kel kap­cso­la­tos vagy más fi­gye­lendő be­jegy­zé­sei miatt...
  • Szerző: SZM

A svéd hatóságok adatbázisban regisztrálták az internetes véleményeket, különös tekintettel a gyűlöletbeszédre, rasszista uszításra, bevándorlás-ellenességre, meleg- és leszbikus-ellenességre, újnáci vonzalmakra – írta a Jihadwatch.org, a Nyheteridag.se-re hivatkozva.

A svéd külügyminisztériumhoz tartozó “közigazgatási szervezet” 12 ezres listája még azokat is megdöbbentette, akik szerint helyes a terroristák után kutakodni az interneten, hiszen ezzel számtalan valóban veszélyes ember még időben elfogható.

Csakhogy ezen a listán ismert ellenzéki politikusok és újságírók is szerepelnek, nem beszélve arról, hogy a Svédországban akkreditált izraeli nagykövet nevét is megtalálták...

A szervezet egy rövid ideig a listán lévők közül egyesek Twitter-fiókját elérhetetlenné tette. De a gyorsan kitört botrány miatt erről a tervéről lemondott.

“Ez itt nem Észak-Korea vagy Kuba” – kommentálta a történetet egy parlamenti képviselő. Jobb, mint Észak-Korea, mert ott a listán lévőket agyonlőnék" – tette hozzá.