KIAJOBB

Bot­rány a BL-ben, már a meccs előtt ki­esett a sztár­csa­pat

Ti­tok­za­tos rend­őri in­téz­ke­dés dön­tött az elő­dön­tős ki­lé­té­ről? A já­té­ko­sok nem ke­res­nek ki­fo­gást, de a ve­ze­tők tud­ják, miért nem vol­tak ott fej­ben a pá­lyán.
  • Szerző: vav

A Real Madrid és az Atlético Madrid után a Barcelonát kiejtő Juventus (3-0, 0-0) és a Monaco jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőibe. Utóbbi meglepetésre kettős győzelemmel, 6-3-as összesítéssel győzött az esélyesebb Borussia Dortmund ellen. A Bild szerint nem véletlenül: a német csapat már a visszavágó előtt veszített.

Marco Reusékkal kitolt a monacói rendőrség (Fotó: Twitter)
Marco Reusékkal kitolt a monacói rendőrség (Fotó: Twitter)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A dortmundi "odavágón" a csapatbusz elleni robbantásos merénylet lehetetlenítette el a sárga-feketék összpontosítását. A monacói mérkőzés előtt is az egy hete átélt borzalmak köszöntek vissza.

Amikor a BVB csapata a hotelből a stadion felé indult volna, a helyi rendőrség 20 percig késleltette a jármű elindulását.Utólag biztonsági okokra hivatkoztak, de akkor semmit sem közöltek a dortmundiakkal.

A rendőrök magatartása enyhén szólva is nagyon szerencsétlen volt

- dohogta Thomas Tuchel vezetőedző, aki azért neheztelt, mert a szörnyű emlékek felidéződése miatt a focistái képtelenek voltak a meccsre koncentrálni:

"A negyeddöntő egyik mérkőzésén sem voltunk olyan állapotban, amilyenben kellett volna, ha tovább akarjuk élni ezt az álmot. Erről nem tehetünk, ezért nem lehet szemehányást tenni a csapatnak."

Tuchel szerint a sokkos állapotban lejátszott első mérkőzés az UEFA lelkén szárad, a BL-történet "legfölöslegesebb" meccse volt. A visszavágón meg a fenti közjáték miatt voltak képtelenek elvonatkoztatni az átélt borzalmaktól.

Eközben a címlapon
Monacóban is a buszon ragadtak
Monacóban is a buszon ragadtak
Nem akarom ezt megint kifogásnak. Azt hittem, feldolgoztuk a történteket, és készen állunk, de nem így volt

- mondta Roman Bürki kapus.

Michael Zorc menedzser hangsúlyozta: a szakértők szerint képtelenség pár nap alatt túltenni magukat a sokkon. Erre hetekre lett volna szükség, így túl kevés idejük volt, hogy fejben is ott legyenek a pályán.