KÜLFÖLD

Bot­rány! Bű­nöző musz­li­mok brit föld­ről tá­mo­gat­ták az Al-Ka­i­dát

Rá­adá­sul kap­cso­lat­ban áll­tak azok­kal a ter­ro­ris­ták­kal, akik bom­ba­me­rény­le­te­ket kö­vet­tek el Nagy-Bri­tan­ni­á­ban, 52 ember ha­lá­lát okozva.
  • Szerző: SZM

Hatalmas botrány készülődik Nagy-Britanniában! Kiszirárgott, hogy ott élő, Ázsiából származó muszlim bevándorlók egész hálózata bűncselekményekből származó pénzt küldött az Al-Kaidának.

Ráadásul az államkincstár tudott erről, de nem tájékoztatta a belügyi elhárítást (MI5)– állította a The Times információi alapján az Fdesouche. Ennek az lehet az oka, hogy

az üzletben már a brit kormányzati szervezetekbe beépült különböző szintű politikusok is érintettek (a cikk szerint ez afgán és pakisztáni származásúakat jelenthet, csak a Times politikailag korrekt módon írta körül őket).

Ami tény, hogy a hálózat tagjai Londonban, Buckinghamshireben, Birminghamben és Skóciában is követtek el ÁFA-csalásokat, jelzáloghamisítást és a bankkártya-csalásokat.

Ezzel mintegy 8 millárd font kárt okoztak az államnak. Ennek az összegnek az 1 százalékát, azaz 80 millió fontot (ez 25 milliárd forint!) juttatták el az Afganisztánban és Pakisztánban múködő Al-Kaida táborai számára. Ráadásula hálózat kapcsolatban állt azokkal a terroristákkal, akik bombamerényleteket követtek el Nagy-Britanniában, 52 ember halálát okozva.