INSIDER

Bot­rány a kecs­ke­méti gim­ná­zi­um­ban:le­zu­hant egy diák a kö­tél­ről

A lány vizsga köz­ben zu­hant a mélybe.
  • Szerző: Ripost

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt egy 63 éves helyi férfi ellen.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az egyik kecskeméti gimnáziumban 2016. júniusában testnevelés érettségi vizsgát tartottak. Az egyik tanuló gyakorlatának elvégzése során a mászókötéllel - annak visszabomlása miatt - leesett.A lány a baleset során könnyű sérülést szenvedett.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi munkabiztonsági szakértői vélemény alapján az iskola gondnokának felelőssége állapítható meg a baleset bekövetkezésével kapcsolatban. A munkaköri leírás alapján a munkáltató a sporteszközök vonatkozásában folyamatos balesetvédelmi ellenőrzést határozott meg a férfinek, de az okirati bizonyítékok alapján ez nem valósult meg. Így foglalkozás körében elkövetett szabályszegés a balesettel közvetlen ok-okozati összefüggésben van, és a baleset bekövetkezésének elsődleges okaként határozható meg.

A nyomozók az ügyet a napokban lezárták, és vádemelési javaslatot küldenek a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségre - írja a police.hu.