BOZÓT

Botka László em­be­rei meg­száll­ták a hód­me­ző­vá­sár­he­lyi vá­ros­há­zát

Min­denki döb­ben­ten néz Hód­me­ző­vá­sár­he­lyen. A Vá­ros­há­zán lé­nye­gé­ben az MSZP bu­kott po­li­ti­ku­sá­nak em­be­rei vet­ték át az irá­nyí­tást. Botka László gár­dája min­denre rá­tette a kezét.
  • Szerző: Ripost

A kiszivárgott információk szerint rettenetesen rossz a légkör a hivatalban: mindenki félti az egzisztenciáját. Az eddig egységes Polgármesteri Hivatal szétszakadni látszik. A szocialista Botka László emberei megszállták az épületet és lényegében átvették az irányítást.Tegnap erősítésként megérkezett a korábbi esztergomi polgármester  Tétényi Éva és a NAV bukott munkatársa Horváth András is.

Fotó: Sulyok László

Hódmezővásárhely Márki-Zay által elbocsátott aljegyzője Végh Ibolya így fogalmazott a Vásárhely24.hu című lapnak:

"Csupa sértett, bosszúra éhes támogató, akik most végre meg akarják mutatni. A város összes szerződését kikérték, hogy egy „szakértői” csoport átvizsgálja ezeket az iratokat. Ebben a munkacsoportban olyanok vannak, mint a Jobbik helyi elnöke, a párt önkormányzati képviselője és Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselő is lejött egy munkatársával Budapestről. A szegedi polgármesteri hivatal ügyvédi irodájának munkatársai vizslatják a szerződéseket, hogy április 8-ig valami balhét robbanthassanak ki. Azt akarják bizonyítani a szocialista városvezetés és a Jobbik emberei, hogy Vásárhelyen minden szabálytalanul ment, a köztisztviselők pedig korruptak. Nagyon gyors tempóban kell dolgozniuk, hogy az áprilisi választások előtt kreáljanak valami ügyet, hogy folytathassák a sárdobálást."

Az új polgármester hivatalba lépése óta folyamatosan zsíros megbízási szerződéseket köt „tanácsadóival”, és hogy ennek meglegyen a fedezete 53 köztisztviselő bérét csökkentette március 1-jei hatállyal. Megjegyzem, ugyanezen a napon mondta el az összapparátusi értekezleten, hogy senkinek nincs félnivalója, és hogy emelkedni fognak a bérek. Ennyit igazmondó új polgármesterünkről…

A másik probléma, hogy az emberek nem tudják, hogy mit csináljanak. Főjegyző asszony sajnos beteg, én igazat szóltam, mennem kellett, most a jogi iroda vezetője látja el a jegyzői feladatokat. Nincsenek vezetői értekezletek, a polgármester, akinek az ügyeket irányítania kellene kizárólag politizál, és országos politikai álmokat kerget. Budapestre jár, miközben  a „tanácsadói” a Hivatalt kutatják.

Most még működik a Hivatal, de már csak a lendület viszi előre. Félő, hogy a vezetők és azok a kulcsfontosságú emberek akiknek lecsökkentette a bérét elhagyják a Polgármesteri Hivatalt. Ők bármikor felállhatnak és azonnal el is tudnának helyezkedni. Na akkor fog összeomlani az egész rendszer." -

-mondta a korábbi aljegyző Végh Ilona.