NÍNÓ

Bor­za­lom: meg­halt a lép­cső­ről le­esett baba

Min­den anya rém­álma vált va­lóra egy mis­kolci ház la­ká­sá­nak aj­taja előtt, a lép­cső­ház lép­cső­jén: amíg az anya a zár­ral bab­rált, gyer­meke ki­esett a ba­ba­ko­csi­ból, le­zu­hant és meg­halt. Az anyá­nak teg­nap gon­dat­lan­ság­ból el­kö­ve­tett em­ber­ölés miatt kel­lett bí­ró­ság elé áll­nia.
  • Szerző: Cs.R.

Egy szép nyári napon, tavaly júniusban sétálni indult a kisgyermekével egy miskolci anyuka. A másfél éves Szilvi hamar elfáradt, így hazafelé beültette a babakocsiba. A kocsival együtt vitte fel őt házukban a lépcsőn, és abban ült a kicsi akkor is, amikor elővette a kulcsát, hogy kinyissa otthonuk ajtaját.

Fotó: Markovics Gábor

Az anya, Vanda, egyik kezével a babakocsit fogta, a másikkal a zárat nyitotta, amikor a kocsi megbillent, és a kicsi kiesett belőle, legurult a lépcsőn. Hiába rohant vele anyja a kórházba, a pici hamarosan elvesztette az eszméletét, és már nem is tért többé magához.

Még a gyászév sem telt el, a gyermekét elveszítő édesanya ellen vádat emeltek, tegnap bíróság elé kell állnia. A vád: gondatlanságból elkövetett emberölés. Tegnap délután másfél év felfüggesztett fogházra ítélték.

Hogy a szakemberek hogyan vélekednek a tragédiáról, a szerdai napilapban elolvashatod!