ÉLETMÓDI

Töpörödik a hímtag, ha rendszeresen használja ezt az eszközt a férfi

Egy friss kutatás során derült fény a veszélyre; kiderült, hogy a legtöbb férfi érintett lehet a problémában. Döbbenetes adatokat tártak a nyilvánosság elé!
címkék:
  • Szerző: jd

Hátborzongató felfedezést tettek a kutatók egy olyan hétköznapi tárgyról, amit gyakorlatilag minden férfi használ: a Páduai Egyetem vizsgálatából kiderült, hogy akár két és fél centivel is rövidülhet a férfi pénisze, amennyiben teflon bevonatú serpenyőt használ.

A kutatásba bevont 383 férfi vizsgálata során kiderült, hogy átlagosan tizenkét százalékkal kisebb azok pénisze, akik egy bizonyos PFC nevű anyaggal szennyezett környezetben nőttek fel; ugyanez az anyag a teflonbevonatokban is megtalálható. Ha magas a szennyezettség, már az anyaméhben is kimutatható a fiú magzatoknál, de a kamaszok szervezetére is káros hatással van. Ennek pedig az az oka, hogy a PFC olyan hatással van a férfi nemi hormonokra, amitől a nemi szervek visszamaradnak a fejlődésben.

De nemcsak a serpenyő vagy a gyár közvetlen közelsége jelent veszélyt: a PFC a hetvenes évek óta megtalálható élelmiszer-csomagolásokban, szélvédőmosó folyadékokban, vízhatlan ruhák anyagában, kozmetikumokban, tisztítószerekben, rovarirtó spraykben.

Dr Andrea Di Nisio, a kutatás vezetője elmondta, hogy a hetvenes évek óta Olaszország vizei is fertőzöttek a PFC-vel, mely az emberi szervezetbe belégzés, valamint evés és ivás útján kerülhet be. A szakember elmondta, hogy amíg az anyag használatát meg nem szüntetik, addig minden születendő fiúgyermeknél fennáll a kockázat, hogy felnőtt korukra nem csupán a péniszük marad el az átlagmérettől, de hormonzavaraik is lehetnek, és esetükben magasabb a terméketlenség kockázata.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?