NÍNÓ

Bor­za­lom a "ha­lál­úton", három nap alatt tízen hal­tak meg a 4-esen

Miért ha­lálút a 4-es? Újabb két tra­gé­dia tör­tént: egy tö­meg­ka­ram­bol­ban egy kis­busz­ban ülő három mun­kás halt meg ked­den reg­gel 6 óra után. Nem sok­kal ké­sőbb pedig még egy ember éle­tét vesz­tette egy másik ka­ram­bol­ban.
  • Szerző: Ripost

Újabb két tragédia történt a „halálúton”: egy tömegkarambolban egy kisbuszban utazó három munkás halt meg kedden kora reggel. Székely község közelében egy teherautó nekiütközött egy lekanyarodni akaró kisbusznak, ami nekicsapódott egy személyautónak. A kisbuszban munkába induló melósok voltak. Közülük hárman meghaltak, de a balesetnek 3 súlyos sérültje is van. Nem sokkal később Karcag környékén is történt egy baleset. Egy személyautó és egy teherkocsi karambolozott, egy ember életét vesztette.

Mint a megírta, vasárnap hajnalban 6 fiatal és egy 8 hónapos magzat halt meg szintén a 4-es főúton egy frontális ütközésben. Egy hajdúszoboszlói sofőr kamionsort előzött, amikor frontálisan ütközött egy kocsival, amiben 5 kenderesi fiatal – köztük egy terhes anya – ült. Mind a hatan meghaltak, és a magzat is. Mint a megtudta, a vétlen autóban ülő 12 éves kisfiú este még megvacsorázott, majd utána kiszökött otthonról, hogy elmehessen autókázni az unokatestvéreivel. A kocsit a szomszéd fiú vezette.

EZT OLVASTAD MÁR?

A 4-es főút Magyarország legveszélyesebb szakasza, nem véletlenül hívják halálútnak. Minden évben több mint 200 karambol történik rajta, és több tucatnyian halnak meg. Az út bővítése folyamatban van, épül az M4-es autóút, amit néhol autópályává szélesítenek.