INSIDER

Bör­tönt ka­pott a rá­ko­so­kat meg­té­vesztő orvos

Dávid Tamás ál­lat­or­vosi dip­lo­má­val vallja magát rák­ku­ta­tó­nak.
  • Szerző: Cs.R.

Kuruzslás miatt egy év börtönre ítélte a Mosonmagyaróvári Járásbíróság Dávid Tamást, de az ítéletet végrehajtását két évre felfüggesztették.

Mint arról a is írt, Dávidnak azért kellett bíróság elé állnia, mert csupán állatorvosi diplomája volt, ennek ellenére rákkutatónak és professzornak nevezte magát. A rendelőjében daganatos betegeket fogadott, akiknek saját teáját és nagy mennyiségű C-vitamin injekciót adott. Az egyik páciense állítja, ez a kúra 4 millió forintjába került, és a vénái is teljesen tönkrementek.

Dávid egyébként állítja, azért kezdett el a daganatos betegségekkel foglalkozni, mert a felesége rákban, 29 kilóra lefogyva halt meg. A férfi olyan teakeveréket árul, aminek a receptjét állítása szerint egy indián törzs sámánja árulta el neki.

A bíróság nem fogadta el Dávid bizonyítványát, hiszen az egy kínai orvosi papír. Ezt Magyarországon nem honosíttatta, így itthon nem is használhatja hivatalosan.

Az álorvos azzal védekezett, hogy köztudomású, mennyi C-vitamint kell szedni, ezt a bíróság elutasította.

Az ítélet nem jogerős, mert Dávid Tamás és védője felmentésért fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik a Győri Törvényszéken.

Eközben a címlapon