Létrehozva: 2019.01.26.

Boros Vali elárulja: Ettől lesz gyönyörűen tiszta a nagyi húslevese

Összefut a nyál az ember szájában, ha meglátja a fényképet a szabolcsi háziasszony húslevesérõl. Olyan, mint gyerekkorunkban, aranysárga és tiszta. De vajon mi lehet a titka? Valika elárulta...

A jó húsleves valódi orvosság, főleg ebben a járványos, borzongós, hideg téli időszakban. No, de nem minden háziasszonynak lesz tökéletesen tiszta és átlátszó, hiába tesz meg mindent. Boros Vali elárulta a titkot! A szabolcsi háziasszonyra érdemes hallgatni, nem először osztja meg a titkait a százezer fős követőtáborával.

Vali korábban azt is megsúgta a háziasszonyoknak, hogyan lesz tökéletes a húsleves (a receptért kattints ide), de most kiderült, hogyan lehetséges, hogy az övé ennyire tiszta és aranyló sárga, mint a felvételen:

Nos, a titok nyitja a jó alapanyag: Vali kizárólag házi tyúkból készíti a húslevest, és abból sem mindegy, milyen fajta: húshibridből soha nem főzne, hiszen az olyan, mint a bolti csirke. A minőségi csirkehúson kívül fontos a lassú tűz, ahogy ő fogalmaz: icipici láng a húslevesnek. Pluszban nem mindegy, mennyi zöldséget tesz bele az ember; sokan hajlamosak túlzásba esni, és édes lesz a répától a húsleves, elvész a tyúk gazdag íze. Érdemes megfogadni a tanácsokat, ha szeretnél olyan tiszta húslevest készíteni, amilyet nagyanyáink!

ÍGY KÉSZÜL:
1. Mindig hideg vízben kezdjük el főzni a levest. Legalább 5 literes fazekat használjunk, hogy kényelmesen elférjen minden, ami kell bele. Amikor felhabzik, szedjük le teaszűrővel a habot.

2. A sót csak az után adjuk a leveshez, ha már egyszer lehaboztuk. 5 literes fazékba 3 teáskanál só kell. A sóval is hagyjuk 5 percig nagy lángon főni a levest. Ekkor újra szedjük le a habját, majd fél órán át hagyjuk csendesen főni a húst a vízben.

3. Ha letelt a fél óra, mehet bele a zöldség: 3 nagy vagy 4-5 kisebb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 karalábé felszeletelve, 1 zeller, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fél hagyma, 1 cikk fokhagyma. 1 evőkanálnyi - lehetőleg házi - vegetát is rakjunk bele egy nagyméretű teatojásba téve, így csak az íze fő bele. Ha van gyenge kelkáposztalevelünk, illetve karfiol, ezekből is tehetünk a levesbe - de inkább a főzés vége felé.

4. A jó húslevest 4-5 órán keresztül nagyon kicsi lángon kell főzni. Ha így készítjük, nem is kell leszűrni, mert áttetszően tiszta lesz.

TIPP!

Fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki - akár egy kevés levesben, akár vegetás vízben. Leszűrve tegyük a leves mellé az asztalra, így nem ázik szét és mindenki szedhet magának, amennyit kíván.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

FAZÉK

Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

FAZÉK

9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

FAZÉK

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó