KÜLFÖLD

Bom­bát sze­relt össze bel­gi­umi kert­jé­ben a szí­riai

Nem fog­ják el­hinni, mit mon­dott a bí­ró­sá­gon, mi­u­tán le­tar­tóz­tat­ták és perbe fog­ták. Az ügyész 5 év bör­tönt kért rá, a bí­ró­ság ja­nuár 16-án hoz íté­le­tet.
címkék:
  • Szerző: SZM

Szakértőktől tudjuk, hogy olyan sok különösen veszélyes bevándorló gyűlt össze szinte mindegyik nyugati országban, hogy mindannyiukat lehetetlen 24 órán keresztül figyelni. Ezúttal szerencséje is volt az FBI-nak és a belga rendőrségnek, mert tetten tudtak érni egy szíriai migránst, aki éppen bombát rakott össze a saját kertjében, a belgiumi Mouscron városában.

Ahmed A. tulajdonképpen a neten bukott le. Azt ugyanis közismerten figyelik a szolgálatok, hogy ki, milyen címszavakra keres rá. A szíriairól már tudták, hogy rendkívüli módon érdeklődik az Iszlám Állam után mind a Facebookon, mind a Telegram nevű üzenetközvetítő alkalmazáson.

Ezenkívül az után is kutakodott, hogy hogyan kell bombát gyártani különböző robbanóanyagokból. Amikor lecsaptak rá, éppen ezt csinálta.

A bíróságon az ügyvédje “békés emberként” jellemezte, ő maga pedig azt vallotta, hogy csak horgászni akart a bombával, de senki sem hitt neki. Az ügyész 5 év börtönt indítványozott terroristatámadás előkészítése miatt, de hogy ebből mennyi lesz, az csak január 16-án derül ki.

Forrás: Voiceofeurope

címkék: