KÜLFÖLD

Bom­ba­ri­adó miatt több tíz­ezer em­bert kel­lett eva­ku­álni Moszk­vá­ban

Har­minc­ezer em­bert eva­ku­ál­tak Moszkva és kör­nyéke köz­in­téz­mé­nye­i­ből, il­letve be­vá­sár­ló­köz­pont­ja­i­ból bom­ba­fe­nye­ge­té­sek miatt.
  • Szerző: RIPOST

Moszkvában több mint 90, a főváros környékén pedig több mint 40 objektumot neveztek meg ismeretlenek támadás célpontjaként. A fővárosban a veszélyeztetettnek mondott épületek egyharmadát, vonzáskörzetében pedig a felét átkutatták, de  robbanószerkezetet nem találtak.

A TASZSZ úgy értesült, hogy az e-mailben, közvetlenül a kiszemelt intézményekhez elküldött fenyegetések külföldi, egyebek között ukrajnai IP-címekről érkeztek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
ILLUSZTRÁCIÓ
ILLUSZTRÁCIÓ
Fotó: Tumblr

Bombafenyegetésről érkeztek jelentések kedden Perm és Volgográd megyéből is. Moszkva térségében és Oroszország más régióiban idén második hete futnak be ismét tömeges bombafenyegetések a hatóságokhoz. Pokolgépre eddig egyetlen esetben sem bukkantak a tűzszerészek.

Tavalyelőtt Oroszország-szerte több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről, hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető, külföldről érkezett telefonhívások miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak.