RIPOSTER

Bom­bá­kat ta­lált új la­ká­sá­ban egy férfi Si­ro­kon

Meg­lepő dol­gokra buk­kant újon­nan vá­sá­rolt la­ká­sá­ban egy férfi. Az előző tulaj hol­mi­ját kezdte el ki­pa­kolni, ami­kor házi ké­szí­tésű bom­bá­kat ta­lált a kam­rá­ban.
címkék:
  • Szerző: MF

Egyszerű költözésnek indult a történet, de komoly pánik lett belőle. A férfi egy két éve elhunyt személy lakását vette meg, akinek a holmijait el is kezdte kipakolni, de a sok lom között házi készítésű bombákat talált. Volt olyan, ami taposóaknára hasonlított, de Molotov-koktél és kézigránátszerű szerkezet is lapult a kamrában. Az új tulaj azonnal bejelentést tett  rendőrségen, akik tűzszerészekkel együtt érkeztek a helyszínre.

A kutya rögtön jelzett

A rendőrök bombakereső kutyát is vittek magukkal a Heves megyei Sirokra, az eb azonnal jelzett. A társasház lakóit kiterelték az épületből. A több órás helyszínelés után végül kiderült, hogy az otthon barkácsolt bombák nem voltak kifejezetten veszélyesek, de a lakók elszörnyedtek, mikor felfogták, hogy évekig egy bombákkal teli házban éltek.

Üldözési mánia

A szomszédok elmeséltek, hogy az előző tulaj szinte mindenkivel ellenségesen viselkedett, és üldözési mániában is szenvedett. Egyszer még azzal is fenyegetőzött, hogy felrobbantja a helyi önkormányzatot, aminek ablakán bűzlő befőttesüveget dobott be. A férfi halálának körülményeit a mai napig homály fedi, egy este kiesett a társasház első emeletéről. Annyi ereje még volt, hogy visszamásszon a lépcsőn, de a lakásba már nem jutott be - adta hírül a heol.hu.

címkék: